Hoe je die mooie vrouw in de bar aan de haak slaat

Ieder weekend opnieuw. Met je maten in de kroeg. Met een half biertje in je hand (de andere helft heb je gemorst op je shirt) sta je ongemakkelijk te dansen op iets te foute discohitjes. Dan valt je oog op de knappe blondine aan de andere kant van de bar. En ja hoor, je handen beginnen klam te worden, je shirt krijgt nog wat natte plekken erbij en je knieën worden week.

Je bent ondertussen een volwassen man, maar nog steeds ontzettend nerveus, wanneer je een mooie vrouw tegenkomt in de kroeg. Het is een plek waar iemand versieren misschien wel het meest gebeurt, maar waar ook de meeste blauwtjes worden gelopen. Iemand versieren is moeilijk. En dat blijft het ook. Ja, dat weten wij heus wel. Het kan ook intimiderend zijn om op die mooie vrouw af te stappen die staat te dansen met zes giechelende vriendinnen om haar heen. Daarom vertellen wij je nog één keer hoe je op haar afstapt in de kroeg. Want we weten dat je maar één kans krijgt.

Kleding

Draag kleding die je staat, die jij mooi vindt en bij je past. Je hoeft je niet aan de standaard van de kroeg houden, als je maar draagt waar jij je goed in voelt (en een beetje met de mode meegaat natuurlijk). Met een feloranje geruite pantalon en blouse met grappig patroon krijg je misschien best wat aandacht, maar niet de aandacht die je wil. Hoe je je kleed is hoe jij bent. En dat zien vrouwen meteen. Het is niet cool om mensen te beoordelen op hoe ze er uit zien, maar laten we eerlijk zijn – het gebeurt toch. En zeker in de kroeg. Zorg er dus voor dat je er representatief uit ziet!

versieren, Hoe je die mooie vrouw in de bar aan de haak slaatMuziek

In een kroeg wordt muziek gedraaid en als het goede muziek is wordt er gedanst. En zeker als een groep vrouwen op stap gaat is er altijd wel één bij die ‘wil dansen vanavond!’. Maak hier gebruik van. Maar doe het tactisch en kies je nummer verstandig! Wanneer er een nummer komt dat haar richting de dansvloer stuurt, is dit jouw moment om toe te slaan. Maar vermijd grote hits waardoor een groepje vrouwen gek wordt en met z’n allen de dansvloer opstormt. Grote kans dat er binnen no-time een pact vrouwen staat te shaken en no way dat jij daar ooit tussen kan komen. Als je het probeert, zal ze zich verstoppen achter haar vriendinnen. Probeer je het nog eens, dan krijg je haar boze vriendin achter je aan. En probeer je het een derde keer, zal ze je vertellen dat ze lesbisch is. Tja, tussen een vriendinnengroep komen is nou eenmaal niet makkelijk. Kies je moment dus zorgvuldig, timing is key

De ober is je allerbeste maatje

Nadat jullie gezellig samen hebben gedanst, is het tijd om een stapje terug te doen. Je volgende stap is om vrienden te worden met de barmanHoe je dat doet? Wees een gentleman. Maak een gezellig praatje, wees respectvol en betaal cash met een ruime fooi. Wanneer je danspartner je komt zoeken ziet ze jou gezellig aan de bar zitten kletsen. Grote kans dat ze er bij komt zitten. Dit is het moment waarop je haar een drankje aanbied. Heb je onthouden wat ze eerder dronk? Bonuspunten!

versieren, Hoe je die mooie vrouw in de bar aan de haak slaat

Stel vragen

Jullie hebben samen gedanst, je hebt haar dorst gelest, nu is het tijd om haar beter te leren kennen. Probeer geen inhoudsloze openingszin, stel je zelf gewoon voor en vraag dan hoe het met haar gaat. Mensen praten heel graag over zichzelf, dus laat haar lekker aan het woord. En degene die geïnteresseerd vragen stelt, komt sympathiek over. Win-win situatie dus! In ieder geval not done: meteen fysieke complimenten geven of te intieme vragen stellen. Hou het casual en zeg dat je haar dance moves tof vindt.

Hou oogcontact

We hebben het al een aantal keer benadrukt – oogcontact is mega belangrijk. Mensen die meteen oogcontact maken worden beschouwd als aantrekkelijk, attent, betrouwbaar en empatisch. Vrouwen voelen zich sneller op hun gemak bij je wanneer je oogcontact met ze maakt. Ik bedoel niet dat je ze tijdens het hele gesprek zonder te knipper in hun ogen moet kijken, maar kijk ze aan als ze tegen je praat en knik mee met wat ze vertelt. Hierdoor zal jullie gesprek alleen maar langer duren, misschien zelfs zo lang dat ze nummers met je uit wil wisselen. Of zelfs zo lang dat ze een beschuitje met je wil eten…

Now it’s your turn. Good luck. 

versieren, Hoe je die mooie vrouw in de bar aan de haak slaat