De Audi Prologue Avant is een beest op wielen!

Rides

Audi heeft het weer voor elkaar met een splinternieuwe conceptcar, de Audi prologue Avant. Het is een zeer moderne remake van de Audi Avant uit 1982. Eens even kijken wat deze bijzondere nieuwe Audi allemaal onder zijn dak heeft.

audi prologue avant 5

Proloog

De Audi Prologue Avant is de volle naam en het is de standaard voor de nieuwe ontwerpdesigns van het Duitse bedrijf. Ze beschrijven de nieuwe auto zelf als esthetisch, dynamisch en vooral praktisch in een interessante combinatie. De carrosserie is, zoals ze zelf zeggen, vooruitstrevend. De focus ligt daarbij op het gebied van design en ruimtebenutting. Elk automerk wil natuurlijk dat mensen het model herkennen zonder moeite. Ook Audi slaagt daar klaarblijkelijk in. Een sportieve basisvorm, strakke oppervlakken en scherpe hoeken. Daarbij heeft de conceptcar een lengte van 5,11 meter, breedte van 1,97 meter en een hoogte van 1,40.

audi prologue avant 4

Avant

De koplampen zijn, zoals we van Audi gewend zijn, dynamisch en elegant. Het binnenwerk bestaat uit zogenoemde Matrix lasertechnologie. Door de vele kleine pixels in het systeem kan het licht op genoeg manieren verdeeld worden. Van de zijkant oogt de Audi Avant Prologue conceptcar als sportief dankzij de lange neus met een dak dat vrij stijl naar beneden loopt.  De uitgebouwde spatborden zijn geïnspireerd op die van de oer-quattro uit de jaren ’80. De grote stijlvolle achterkant laat de ruime luxe zien die de auto uit wil stralen. Hij valt sterk naar binnen toe en is volgens de ontwerper de fraaiste achterkant van Audi, tot nu toe. Het wordt vergeleken met een motorjacht, wat snelheid suggereert. De achterlichten zijn met een smalle strook aan elkaar verbonden en gemaakt van 3D-glas. De remlichten zijn zo gemaakt dat ze op je af lijken te komen. De combinatie van 2D- en 3D-effecten geeft het een andere dynamiek dan voorgangers.

audi prologue avant 2

Interieur

Bij binnenkomst voelt het als een rijdende lounge. Strakke, maar rustige lijnen, worden gecombineerd met slanke en geometrische vormen. Hierdoor wordt de indruk gewekt van een brede auto die rust biedt tijdens het rijden. Het dashboard is volledig horizontaal uitgevoerd, wat de genoemde breedte benadrukt. Bestuurder en passagiers zijn altijd in contact met elkaar. In het dashboard zitten namelijk drie aanraakschermen, twee daarvan dienen als communicatiemiddel tussen voor-en achterzittenden. De schermen zijn gemaakt via de altijd scherpe OLED techniek. Het materiaal van de stoelen is gemaakt van elegant leder. Diep binnenin de Audi Prologue Avant zit een hybrideaamdrijving van de Q7, maar dan krachtiger. De zogeheten 3.0 TDI-krachtbron, een Turbo Diesel Injectie en de elektromotor leveren een vermogen 455 pk en een systeemkoppel van 750. Zo kan de Prologue Avant van 0 naar 100 in 5 seconden. De 4×4 aandrijving geeft de achterwielen een dynamische hoek van vijf graden, zeer gunstig voor de grip op de weg. audi prologue avant 6

Audi prologue Avant 7

 

tags:
Total
3
Share