Dit is waar vrouwen het meest op afknappen

CREDITS: Allef Vinicius

Één verkeerde ademhaling kan ervoor zorgen dat iemand afknapt op je. Geen probleem, dat is menselijk. Hoe je ermee omgaat is het volgende. Hoogstwaarschijnlijk heb jij ook punten waar je niet blij van wordt. De vraag is alleen, waar knappen vrouwen op af? Er zijn talloze voorbeelden te benoemen. Wij hebben de meest voorkomende op een rijtje gezet voor je. Het is natuurlijk allemaal persoonlijk, dus voel jezelf vooral niet aangevallen…

Dit is waar vrouwen het meest op afknappen

Als een vrouw ergens op afknapt, hoeft dat niet gelijk te betekenen dat ze je niet leuk vindt. Zelfs je partner kan zielsveel van je houden maar heeft toch een rijtje met afknappers. Het ligt er dus aan hoe je ermee omgaat. Voorkomen is beter dan genezen. Dus lees jezelf even goed in.

vrouwen 1
Foto: Bigstock

Houding

Je houding zegt veel over jou. Lichaamstaal, dingen die je zegt en aannames maken zijn levensgevaarlijk. Daarom is het soms handig om twee keer na te denken voor je iets zegt of denkt. De volgende uitingen kunnen volledig verkeerd uitpakken:

 • Samen tv-kijken, Netflixen of een Harry Potter-marathon checken. Het blijft een dingetje. Ervan uitgaan dat je scharrel, vriendin of vrouw altijd wil meekijken naar sportwedstrijden is een slechte opvatting. Communicatie is key.
 • Ongeduldig zijn is een echte afknapper. Alles komt met de tijd. Met even snel voordringen scoor je geen punten.
 • Arrogantie en zelfverzekerdheid bevindt zich op thin ice. Een zelfverzekerde man is onweerstaanbaar, een arrogante man is onuitstaanbaar. Het verschil lees je hier.

Communicatie

 • ‘Kies jij maar’. Tja, dat is lekker makkelijk. Een knoop doorhakken is lastig, maar een man moet het wel kunnen. De keuze áltijd neerleggen bij een vrouw is een slecht signaal.
 • Overdreven machogedrag. Té stoer praten is gewoonweg onaantrekkelijk. Een vrouw zoekt iemand met een hartje, dus wees open en eerlijk.
 • Op de tweede date aangeven dat je er niet klaar voor bent. Eerlijk van je, maar was dat echt nodig? Vrouwen willen ook gewoon plezier hebben. Als je aan ’t daten bent, dan moet je gewoon er het allerbeste van maken.
 • Uit jezelf praten, over jezelf. Jezelf de hemel in prijzen wordt niet gewaardeerd. Als een dame iets wil weten, dan vraagt ze het. Daarna kan je er gepassioneerd over vertellen. Een échte man luistert meer dan dat hij zegt.
hints van vrouwen
Foto: Gian Cescon

Slechte gewoontes

Slechte gewoontes hebben vrouwen vaak ook, maar wie niet? Irritatie ontstaat vaak bij de kleinste dingen. Dit zijn vaak punten die vrouwen als afknapper zien:

 • Je kleding overal rond laten slingeren. Een echte no go voor vrouwen. Het is kleien moeite om je kleding netjes op te vouwen. Of je vindt een goede verstopplaats. Iedereen tevreden.
 • De wc-bril omhoog laten. Een welbekend fenomeen. Je denkt waarschijnlijk: ‘Dat kan toch geen kwaad?’ Maar niets is minder waar. Het is een grote ergernis onder vrouwen.
 • Het hele weekend alleen gamen. Je bent een volwassen man, toch? Vierkante ogen krijgen van 30 potjes Fifa per dag is dus niet meer nodig. En als je gaat gamen, dan kun je ’t samen doen! Dit zijn de beste games die je kan spelen met je vriendin.

Uiterlijk

Een vrouw knapt vaak af op verschillende looks en eigenschappen. Natuurlijk is een kenmerk  zoals blond haar subjectief, dus dat soort voorbeelden ga je niet vinden in de lijst. Deze dingen wél:

 • Slecht/aandachttrekkende kapsels. Denk hierbij aan rare opgeschoren kapsels, figuren in het kapsel en heftige kleuren.
 • Een onverzorgde man. Een echte man komt gewoon goed voor de dag. Áltijd. Baardje getrimd, kapsel goed, tanden gepoetst en outfit on point.
vrouwen, Dit is waar vrouwen het meest op afknappen
Foto: Bigstock