Hoe maak je nieuwe vrienden als je volwassen bent?

CREDITS: Unsplash | Raghu Nayyar

Wat was het vroeger toch heerlijk. Je liep in je witte onderbroek door de zandbak en vroeg aan een random kid of hij vriendjes wilde worden. En boem: nu gaan jullie nog steeds samen naar de kroeg. Nou gentleman, zo makkelijk is dat tegenwoordig niet meer.

Je bent nu volwassen, je heb waarschijnlijk een vaste vriendenkring en ook nog eens veel vage kennissen. Maar ook als je wat ouder bent kun je nog steeds nieuwe vrienden maken. Hoe doe je dat eigenlijk als volwassen man?

Vrienden maken als een volwassen man doe je zo

Naar mate je leeftijd stijgt lijkt het alsof het niet meer nodig is om nieuwe vrienden te maken. Alleen het is helemaal niet zo gek om nieuwe mensen te leren kennen waar je als man veel van kan leren. En als er eenmaal een klik is kun je ook nog eens vrienden. Misschien komt hij zelfs wel in jouw top vijf vrienden te staan, wie weet. Vandaar dat we voor jou wat dingen op een rijtje hebben gezet die je helpen om nieuwe vrienden te maken als volwassen man anno 2020.

vrienden volwassen, Hoe maak je nieuwe vrienden als je volwassen bent?
Foto: Tyler Nix

Stap uit je comfort zone

Thuis op de bank ga je geen nieuwe vrienden maken. Als je constant in hetzelfde ritme blijft en niet op avontuur gaat veranderd er niets. En als we je iets mogen meegeven: stilstaand water gaat stinken. Dus blijf in beweging en kom met je luie reet van die bank af.

Stap uit je comfort zone en bezoek plekken waar je niet snel zou komen. Ga eens een keer alleen naar een onbekende kroeg of probeer een nieuwe sport uit. Een nieuwe omgeving betekent ook nieuwe mensen en daarmee is de kans groter dat er een bromance aankomt.

Stap voor stap

De zoektocht naar een nieuwe maat is net zo fragiel als wanneer je aan het daten bent. Je wil dat het natuurlijk gaat en je wil zeker niet die gekke nieuwe guy zijn die constant contact zoekt. Een vriendschap moet groeien dus geef het de tijd.

Gebruik je netwerk

Vrienden maak je het beste wanneer je via via nieuwe mensen ontmoet. Ga dus een keer met je collega’s wat drinken of blijf even in de kantine hangen met je sportbuddy na jullie work-out. Het zijn misschien niet je beste vrienden maar ook zij kennen weer mensen die jij nog niet kent. Verbreed je horizon!

vrienden volwassen, Hoe maak je nieuwe vrienden als je volwassen bent?
Foto: Felix Rostig

Don’t judge

Je bent volwassen dus je hebt inmiddels wat levenservaring en mensenkennis. Bedenk dus dat iedereen gebreken heeft net zoals jij. Daarom is het noodzaak om openminded te zijn en sluit niemand buiten. Iedereen kan van elkaar leren en je bent nooit te oud om te leren. De dag dat jij stopt met leren komt gewoonweg niet.

Wees gewoon lekker jezelf

Misschien had je als kind of puber de drang om je anders voor te doen zodat iemand je sneller leuk zou vinden. Niet doen als volwassen man. Je bent deze fase lang en breed voorbij. Wees dus gewoon jezelf. Als iemand dat niet kan waarderen zijn het niet de juiste vrienden voor jou.

Stay in contact

Allemaal leuk en aardig dat je nieuwe vrienden hebt, maar als je niets meer van jezelf laat horen is de vriendschap snel voorbij. Als volwassen man heb je vast een druk leven maar een appje sturen kost eigenlijk geen tijd en moeite meer tegenwoordig. Doe dit dus ook regelmatig.

Zo heren dan weten jullie dat ook weer. Het is dus goed mogelijk om als volwassen man nieuwe vrienden te maken. Zolang je er zelf maar voor open staat. Mocht je een vriend hebben die nooit volwassen wordt, koester hem.

volwassen vrienden
Foto: Eddy Billard
LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…