De 6 soorten schoonouders

CREDITS: Screenshot Meet The Parents | Universal Pictures

Een partner kies je, schoonouders niet. Ze zijn er namelijk gewoon. Of je het nu leuk vindt of niet, ze hebben een mening over je. Die mening kan positief zijn, maar je kan ook een verkeerde snaar raken bij ze. Jij bent namelijk degene die moet zorgen voor hun kind.

Schoonouders zijn er in alle geuren en kleuren, maar in grote lijnen kun je uittekenen. We hebben een aantal soorten schoonouders in kaart gebracht waar jij als man mee moet dealen.

De verschillende soorten schoonouders

Schoonouders die jou als beste vriend zien

Dit zijn de soort ouders die je de hele dag door appen. Ze delen hun hele levensverhaal me je en verwachten dat jij hetzelfde doet. Zulk gezelschap is leuk voor even, maar we geven je als tip mee om afstand te bewaren. Gewoon voor het geval dat..

‘Ik ben gemeen, accepteer dat’

Helaas, ze bestaan nog steeds: schoonouders die jou het leven zuur maken. Ze zeuren voortdurend en zijn nooit tevreden. Al ben je de allerbeste schoonzoon, ze zullen je altijd afkraken. Ze maken een akelige opmerking over je 40-uur baan, je haircut of over je gebit. Zolang jij ervoor zorgt dat je goede manieren hebt, en heel veel geduld, zullen er geen verdere problemen ontstaan.

Schoonouders
Foto: Bad Neighbours

De hele strenge schoonouders

Wanneer ze constant willen weten hoe het met hun kind is, is het handig om als eerste je schoonvader te appen met de mededeling dat ze bij jou het veiligst is. Je wil natuurlijk geen ruzie met de vader die zijn dochter al 25 jaar heeft behandeld als prinses. Dochters zijn vaak de oogappeltjes van de vaders. houd je band daarom goed met de vader van je toekomstige vrouw.

De onzichtbare, maar fijne ouders

Hier zal je het minst last van hebben. De afwezige ouders zijn vaak heel ontspannen en vrij in het leven. Ze zijn continue op reis, aan het werk of weg met vrienden. Ze bepalen niets voor hun kinderen, waardoor ze een hele andere kijk hebben op een ‘familieband’. Omdat je hen eens in de paar maanden ziet lijkt het soms alsof ze niet bestaan. Het is een twijfelgeval of ze ook van jouw bestaan af weten….

De bemoeiende ouders

Deze ouders zijn nieuwsgierig naar alle beslissingen in het leven. Het zijn de typetjes die je blijven observeren. Ze vinden het apart dat je kiest voor een huurwoning i.p.v. een koopwoning. Ze vragen je bij elke bijeenkomst wanneer je aan kinderen begint en of je niet hun dochter ten huwelijk zal vragen als het zo ver is. Bereid je maar voor op een interview aangezien deze ouders overal de neus in willen steken.

De “normale” schoonouders

Deze ouders zijn vrij eenvoudig. Je hebt niets om over te klagen. Bij hen voel je je vaak op je gemak. Je bespreekt niet alle details uit je hele leven, maar een klein gesprek kan geen kwaad.

Al met al blijven schoonouders altijd een ingewikkeld, maar belangrijk onderwerp. Het belangrijkste is natuurlijk dat je naast hen te allen tijde jezelf blijft. Oprechtheid wordt enorm gewaardeerd en je zult zien dat je hoog scoort bij je schoonouders.

Schoonouders
Foto: Like Father
LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…