Zo kan je het corona-onderzoek steunen terwijl je slaapt

CREDITS: Pexels | Emma Filer

Vanaf vandaag kun je met de nieuwe app van de Vodafone Foundation jouw slaap doneren in de strijd tegen het coronavirus. De app, DreamLab, gebruikt ’s nachts de rekenkracht van je telefoon om te helpen bij het onderzoek naar het coronavirus.

Met de Vodafone DreamLab app boost je slapen het corona onderzoek

Onderzoekers van het Imperial College London kunnen op deze manier sneller complexe data doorrekenen, zonder gebruik te maken van de persoonlijke gegevens op je telefoon. Je kan niet alleen helpen bij het onderzoek naar COVID-19, maar je kan er ook voor kiezen om je slaap te doneren aan andere onderzoeken zoals voor borst-, eierstok-, prostaat- of alvleesklierkanker.

Beter dan supercomputers

Wereldwijd hebben onderzoekers maar beperkt toegang tot supercomputers. Het verwerken en analyseren van de data kan daarom jaren duren. De Vodafone DreamLab-app versnelt de analyse hiervan. 33 nieuwe telefoons kunnen dezelfde hoeveelheid data doorrekenen als een supercomputer. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de app aanzetten voor je gaat slapen. Makkelijker dan dit wordt het niet.

verslapen

Vodafone trots

Bij Vodafone zijn ze dan ook apetrots op de app. Het is goed dat de technologie van het bedrijf en hun netwerk kan bijdragen aan het werk van Imperial College London. In deze tijd waarin we nu leven is dit de ideale manier om toch een steentje bij te dragen.

Instagram hype #slaapdonatie

Je slaap doneren is easy en kost maar een kleine moeite. Om het nog leuker te maken is er ook de hashtag #slaapdonatie in de wereld geroepen. Maak een foto van jezelf op bed en zet er een droomwolkje bij. Post het in je insta story en nomineer je vrienden om ook slaap te doneren. Zo dragen we met z’n alle koste- en moeiteloos bij aan de strijd tegen corona.

Wil jij ook meehelpen in deze barre tijden? Dan kan je de app hier op je telefoon vlammen. Dan zijn wij blij, jij blij en hopelijk het coronavirus binnenkort wat minder blij. Samen sterk.