Google en Arie Boomsma geven tips om jezelf op te laden, elke keer weer

CREDITS: Damon Rigter | Google

Dat was hem dan, de zomer van ’23. De tijd van ontspanning en chillen is voorbij en heeft weer plaatsgemaakt voor de tijd van stress, drukte en deadlines. Balen.

Arie Boomsma geeft de tips voor ontspanning

Ah joh, geen zorgen. Wij hebben weer de tips verzameld om ervoor te zorgen dat jij, ook tijdens deze drukke dagen, het hoofd koel houdt. Of, nouja, Arie Boomsma heeft dat gedaan. Wij brengen die tips alleen naar je toe. Want, ja, als er iemand weet hoe je ontspannen blijft onder druk, dan is het de eigenaar van Vondelgym en de auteur van boeken over gezonde routines wel.

Samen met Google heeft hij dé tips opgesteld die je meteen kan gebruiken, zodat je altijd even opgeladen bent als de Google Pixel Tablet. Dat is namelijk de link (een andere link als een url die Google je normaal voorschotelt) met Arie heeft gelegd. Net als hem is de tablet namelijk altijd opgeladen, en dat komt door de Charging Speaker Dock.  Het dockstation zorgt ervoor dat je een krachtige speaker hebt, je jouw foto’s kunt showen én dat je nooit meer stress hebt over het batterijpercentage.

Verander je ademhaling en oefeningen dagelijks

Volgens Arie is je ademhaling een goede stresslevel-indicator. Als je snel ademt, dan ben je gespannen. En als je dus rustig en meer vanuit de buik ademt, ben je kalm. Als je je stress wilt verminderen, adem dan dus wat langer uit. Daarnaast is het samen met de ademhalingsoefeningen, ook belangrijk om fysieke oefeningen uit te voeren. En daarvoor hoef je niet naar de sportschool, maar moet je alleen maar bewegingen herhalen. Dus: sta iets vaker van je bureaustoel op om iets op te rapen en herhaal dit een paar keer. Of pak je fiets in plaats van de auto. Het klinkt misschien cliché, maar er is een reden waarom clichés bestaan.

Zoveel mogelijk in beweging

Dat stukje beweging, blijft toch de rode draad in Arie’s ontspanningsadvies. Zo geeft hij ook aan dat het altijd een goed idee is om bijvoorbeeld een yogamatje aan te schaffen en via Youtube een Mogy Yoga Recovery te volgen: een combinatie van yoga en oefeningen die je normaal bij de fysio doet. En mocht je yoga niks vinden, ga dan voor een andere homeworkout. Zo lang je maar een half uurtje bezig bent per dag, is het wat Arie betreft allemaal prima.

Even van dat scherm af

Gemiddeld zitten we acht uur per dag naar een scherm te staren. Tja, dat is natuurlijk nooit bevorderlijk voor je houding. Zet daarom elk uur een timer, zodat je daarna even een stukje loopt. En nee, dat hoeft geen wandeling te zijn. Een tripje van de werkkamer naar de keuken en terug is ook al voldoende. Beweging zorgt voor ontspanning, zo simpel is het.

Vast slaapritme voor ontspanning

Last but not least is er misschien wel de de belangrijkste tip voor ontspanning: hou een vast slaapritme aan. “Slapen is opladen,” aldus Boomsma zelf. En als hij het zegt, dan is het zo. Als je elke dag op verschillende tijden naar bed gaat, creëer je altijd een kleine jetlag voor jezelf, waardoor je de dag erna vermoeider en minder productief bent. Klinkt dat als een hele lastige opgave, check dan hier onze tips om je slaap niet meer uit te stellen. Time to charge.

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…