Zo moet je jezelf kleden volgens vrouwen

Als een dame je ziet lopen heeft ze binnen een paar seconden een oordeel geveld. Ze kijkt naar je zelfverzekerdheid, je looks en je uitstraling. Op basis van die drie punten schetst ze meteen een beeld, een fenomeen dat in de psychologie gaat bij de naam thin slicing. Een onderdeel van de looks die je hebt is jouw kledingstijl.

Uit een onderzoek blijkt dat 78% van de vrouwen een goede stijl nog steeds een van de meest aantrekkelijke dingen vinden aan een man. Je bent dus een dief van je eigen kansen wanneer je als een sloddervos voor de dag komt. Maak er elke dag het beste van. Suit up!

Zo zien vrouwen een man het liefst

All natural

Leuk hoor, trends zoals pastelkleuren en tie-dye kleding. Maar als het aankomt op wat vrouwen graag bij een man zien dan kun je beter voor neutrale kleuren gaan. Investeer daarom in een paar klassieke items die nooit uit de mode gaan en die je zonder nadenken kan aantrekken.

Het neutrale kleurenpalet bestaat uit: wit, zwart, donkerblauw, olijfgroen, grijs, beige en bruin. De kracht van deze kleuren is dat je ze makkelijk met elkaar kan combineren. Hierdoor zie je er op een simpele manier stijlvol uit en dat willen de dames. Het is een teken van mannelijkheid als je met een paar simpele kledingitems er goed uitziet.

Check jouw garderobe maar even. Heb je meer gekke prints en patroonkleding in je kast dan effen kleuren? Dan is het tijd om daar iets aan te gaan doen.

Items die het áltijd goed doen:

Make it fit

Je vindt dat het tijd is voor een goed herenpak. Na al die jaren van twijfel ben je toch maar overgestapt en je hebt het geld opzij gezet. Mannen, a.u.b., schroom dan niet om net wat extra’s te betalen zodat het perfect past. Een vrouw let op de details en als je broek bijvoorbeeld te wijd valt ziet ze dat meteen. Het is daarom aan te raden om voor een maatpak te gaan, eenmaal deze stap gezet wil je nooit meer terug.

Dat je kleding perfect moet passen is niet alleen van toepassing bij een pak. Het gaat ook om outfits die je draagt als je op stap gaat of als je op zondagmiddag met vrienden naar het park gaat.

Jeans kunnen nog wel eens te wijd vallen. Het beste wat we je kunnen meegeven is dat je een jeans gewoon in een winkel koopt bij mensen die er verstand van hebben. Specialisten weten wat je nodig hebt. Jeans mogen in eerste instantie te strak zitten, want een goede spijkerbroek rekt nog een beetje uit. Bij T-shirts bijvoorbeeld kun je de mouwen door een kleermaker laten innemen. Of je moet extra uurtjes in de sportschool doorbrengen. Your call.

https://www.instagram.com/p/BXVdD_6FcPs/

Schoenen komen eerder aan de beurt dan je ogen

Sommige vrouwen kijken eerst naar de schoenen en daarna pas naar je ogen. Dit zegt veel over in hoeverre schoenen belangrijk zijn in je outfit. Als je met afgetrapte sneakers voor de dag komt sta je al met 4-0 achter. Vandaar dat je gewoon een keer geld over de toonbank moet smijten bij de juiste winkel. Investeer in een paar goodyear welted leren schoenen en je zit voor de rest van je leven goed. Ook witte leren sneakers doen het goed bij de dames.

style tips, Zo moet je jezelf kleden volgens vrouwen
Foto: de Bijenkorf

Altijd goed: het witte overhemd

Er is één item dat het altijd goed doet en dat is het klassieke witte overhemd. Of je nou gaat lunchen in een fancy restaurant of een drankje gaat drinken met je maten, een wit overhemd is je beste vriend. Combineer het overhemd met een chino voor een wat formelere look of draag er een destroyed jeans onder als je liever gaat voor streetwear.

Als je denkt dat een wit overhemd overdressed is, dan kun je stoppen met denken. Vrouwen zien je juist als een verzorgde die er tijd en moeite insteekt. Op kantoor kun je de mouwtjes omlaag laten en tijdens de vrijmibo rol je ze gewoon op. Zo laat je meteen de extra uurtjes in de gym zien.

Finishing touch

Zoals als we al eerder aangaven letten dames op details. Waarom zou je dan een complete outfit niet afmaken met één of twee klassieke accessoires. Een tijdloze zonnebril of een esthetisch horloge maakt je outfit een aantal klassen beter. Daarnaast kan een vrouw geil worden als een man lekker ruikt. Kies dus een signature luchtje uit en laat de dames wegsmelten.

style tips
Foto: Joshua Reddekopp