Zo werken ijsbrekers uit de kroeg ook online

CREDITS: The Social Network | Sony Pictures Releasing

IJsbrekers verzinnen is niet voor iedere man net zo makkelijk als 1 + 1 = 2. Soms moet je er de hele avond over nadenken en speel je in op het moment. Een andere avond klap je al dicht als je een dame ziet. Er zijn van die smooth guys die zich in elke situatie kunnen redden. Is het niet in de kroeg, dan is het wel online. Mocht je denken dat die twee situaties totaal anders zijn, dan heb je het mis.

IJsbrekers werken zowel in de kroeg als online

Allereerst moet je beseffen dat een pick-up line uit de kroeg eigenlijk hetzelfde werkt. Ook bij ijsbrekers op dating apps zul je de juiste mindset moeten hebben, een complimentje durven geven en humor moeten inzetten.

Mindset 

Alles draait om de juiste mindset als het aankomt op vrouwen versieren. Denk je écht dat je een dame kan verleiden als je een gesprek stijfjes aangaat? Ook vrouwen zitten op dating apps om lol te hebben. Ga een gesprek aan en bedenk dat het ergste is dat je geen reactie krijgt. Maar wat is daar eigenlijk zo erg aan? Eigenlijk is er niks aan de hand en je hebt het immers geprobeerd. Als je jezelf niet voor de leeuwen gooit komt er sowieso niks van terecht. Met deze mindset ga je ieder gesprek zelfverzekerd aan.

ijsbrekers, Zo werken ijsbrekers uit de kroeg ook online
Foto: Alex Voulgaris

Complimentjes

Vrouwen en complimenten zijn zoals Fokke & Sukke, Harvey Specter & Mike Ross en Mark Rutte & persconferenties. Ze zijn simpelweg onafscheidelijk en daarom werken ze ook gegarandeerd online. Met een simpel virtueel schouderklopje kom je al een heel eind. Maak een goede opmerking over haar uitstraling of een specifieke foto en je zit altijd goed.

Humor

Hoi.
Hoe gaat het?

Als je zo een gesprek begint dan heb je al verloren voordat je begint. Gooi er vanaf het begin een gezonde dosis humor in en het gesprek loopt als een vuurtje. Laat een vrouw lachen door ad rem te reageren of door iets grappigs te spotten op een foto. Er is eigenlijk geen betere ijsbreker dan een openingszin met humor. Dit is in de kroeg zo, maar ook zeker online.

ijsbrekers
Foto: Eddy Billiard

IJsbrekers

Cabaretier Aziz Ansari en socioloog Eric Klineberg hebben een diepte-onderzoek gedaan naar wat wel en niet werkt. De onderzoekers hebben honderden mensen gevolgd tijdens het online flirten en daaruit blijkt dat alleen spontane openingszinnen succes hebben. Geen foute ingestudeerde ijsbrekers dus die iedereen kent. We hebben alvast een creatief idee voor je bedacht en een aantal slechte ijsbrekers die je sowieso niet moet gebruiken.

Bekende quotes uit films

Eigenlijk is iedereen wel een filmliefhebber en er zijn van die classic films die iedereen gezien heeft. Zie die films als een kans om het ijs te breken. Gebruik een quote waar ze op in kan haken en je zit goed. De quotes zijn in het Engels, maar ik kan het ook eventueel naar het Nederlands vertalen. We hebben ook een aantal quotes uit vrouwelijke films gepakt. Als je die gebruikt dan smelt ze gelijk:

I’m going to make you an offer you can’t refuse.” – The Godfather

“You talkin’ to me?” – Taxi Driver

“Go ahead, make my day.” – Sudden Impact

“Three words, eight letters, say it and I’m yours.” – Gossip Girl

“To me, you are perfect.” – Love Actually

Zo moet het dus niet: cheesy pick-up lines

We deden een rondje op de redactie en vroegen naar de allerslechtste ijsbrekers die ze ooit hebben gehoord. Als je deze cheesy openingszinnen wel eens hebt gebruikt, schaam je:

‘Werkt je vader echt bij Ziggo? Want voor mij ben je alles in één.’

‘Ben ik Tinder beu of ben jij echt zo leuk?’

‘Hé, een bekend gezicht! Zag ik jou niet laatst bij het lijstje best singles staan op Spotify?’

‘Eigenlijk ben ik geen fan van regen, maar voor spetters maak ik graag een uitzondering.’

‘Zeg ben jij niet Google? Want jij bent alles wat ik zoek.’

‘Ooh sorry, verkeerd verbonden.’

Nou, zo kan het wel weer. Ben jezelf er bewust van dat je ook online moet inspelen op de situatie en een beetje humor gebruikt. Als je het eerste typt wat in je opkomt dan ben je eerlijk en oprecht. Iets waar dames zeker van houden. Tenzij ze aan je vraagt of ze een dikke kont heeft in een broek. Dan is het antwoord ALTIJD nee.

ijsbrekers, Zo werken ijsbrekers uit de kroeg ook online
Foto: LinkedIn via Pexels