Lingerie kopen voor je vriendin: waarom en hoe doe je dat?

Ervaringen als cadeau’s aan je vriendin geven werkt beter dan het geven van materialistische dingen, wordt er gezegd. Maar hoe kan je deze twee combineren? Het antwoord is: door het kopen van een lingeriesetje voor je vriendin…

Lingerie kopen voor je vriendin is een perfect cadeau

Moet je je voorstellen dat je met een lingerieset heel wat avonturen samen kan gaan beleven. Ze is zeer impressed wanneer jij aan komt zetten met een pikant setje. Al helemaal wanneer je precies haar maat en smaak te pakken hebt. Het laat haar onwijs sexy voelen en jij hebt de award binnen voor het zijn van het beste vriendje!

Maar hoe pak je dit aan?

Lingerie kopen, Lingerie kopen voor je vriendin: waarom en hoe doe je dat?

Zo pak je het aan

Maar ik ruik het angstzweet van je al. Hoe pak je in hemelsnaam zoiets aan? Het is natuurlijk al beangstigend genoeg om een lingeriezaak binnen te lopen, laat staan de juiste lingerie uit te zoeken! Maar vrees niet, hieronder staat een mooi stappenplan hoe je toch de perfecte lingerie voor haar kunt kopen.

1. Zet je over je angst heen

Je stapt wel een winkel in, maar maakt meteen rechtsomkeer. Of je hebt online al een perfect setje gevonden, maar de knop naar ‘bestellen’ is voor jou nog eigenlijk een te-ver-van-je-bed-show. Voor jou als ongetrainde lingerie consument, ziet de wereld van pittige setjes eruit als onherkenbare technologie, gecompliceerde maten en eindeloze opties. Maar je moet je hier overheen zetten. Sla een verkoop(st)er om de arm en zeg hem/haar wat je zoekt. Zo’n verkoop(st)er staat er niet voor niets en wilt jou maar al te graag helpen. Er zijn nooit stomme vragen, alleen stomme antwoorden.

2. Krijg grip over de basis van het kopen van lingerie

De eerste stap om je angst te overwinnen is het doorbreken van de basis. Er hoeft geen genie achter te zitten om te weten dat vrouwen zoveel van lingerie houden. Gebruik deze kennis dan ook in jouw voordeel. Leer het verschil kennen tussen alle termen van lingerie. Zo is een string niet hetzelfde als een slip. En what the fuck is een bralette?

Voordat je de aankoop wilt gaan doen, neem de tijd om je vriendin te observeren. Aan welke voorkeur heeft ze als het aankomt op bh’s? Draagt ze onderbroeken of liever strings? Kiest ze er bewust voor om een bepaald lichaamsdeel niet te laten zien? Draagt ze vooral veel monogame kleuren of kiest ze steeds uit verschillende?

Lingerie kopen, Lingerie kopen voor je vriendin: waarom en hoe doe je dat?

3. Gouden tips

Neem ook eens stiekem een kijkje in haar ondergoed la, om te zien welke maat ze heeft. Wanneer je nog niet zo ver bent in de relatie, let dan op de elasticiteit of de verstelbaarheid van het item. Je wilt dat het er natuurlijk sexy uitziet, maar het moet wel draagbaar blijven.

Een top secret om voor vrouwen lingerie te kopen als je écht geen idee hebt: met een luxe badjas, nachthemd of chemise (een korte, zijde nachtjapon) zit je altijd goed. Het zijn een van die dingen waar elke vrouw van geniet maar het als een onnodig item ziet en dus niet voor zichzelf kopen. Ze zijn handig, ideaal voor dragen terwijl ze hun make-up doen, of aan het luieren zijn na het nemen van een douche. Tegelijkertijd zijn ze onwijs sexy. Ze dragen het over hun lingerie (of natuurlijk helemaal niets) en kunnen het sierlijk voor je uitdoen. Ze passen daarbij ook nog eens alle lichaamstypes en zijn beschikbaar in alle kleuren, patroon en stof die je maar kunt bedenken.

4. Weet wanneer je lingerie kan en mag kopen

Als je nog afvraagt of het eigenlijk wel geschikt is in jullie relatie om een lingerie set te kopen voor je vriendin, is er niet echt een vaste regel. Maar als je richting een serieuze relatie zit en elkaar gedurende zes maanden ziet, ga je gang en koop dat pittige setje! Wanneer je getrouwd bent, had je beter gisteren dat pittige setje kunnen kopen. Het mag op elke gelegenheid gekocht worden; van verjaardagen, en weekendjes weg, tot Valentijnsdag of de viering van jullie jubileum.

Lingerie kopen, Lingerie kopen voor je vriendin: waarom en hoe doe je dat?

5. De kosten van een lingerie set

Wanneer het op het budget aankomt, denk dan in kwaliteit in plaats van kwantiteit. Als je niet meer dan vijftig euro wilt uitgeven, is dit helemaal prima. Het is beter om haar een zeer, aardig paar slipjes te kopen, dan het kiezen voor een slechte bh met bijvoorbeeld neppe pantykousen en jarretels.

6. Zaken die je moet vermijden tijdens het kopen van een lingerie set

Ja, er zijn zeker een paar redenen dat je bang mag zijn om onderkleding te kopen. We hebben het hierover sexiness en de maat. Zelfs als je vriendin duidelijk heeft gezegd dat ze iets van corrigerend ondergoed wilt. Ga hier niet in mee, ze zal zich hierdoor alleen maar onzeker voelen. Hetzelfde geldt voor push-up bh’s, tenzij je bij je observatie hebt gezien dat ze alleen maar bh’s met vulling draagt én zeker weet dat ze ervan houdt. Dan mag het. Anders, blijf ervan uit de buurt. Het kan de indruk wekken bij je geliefde dat ze wel een grotere voorgevel zou mogen hebben.

Houdt het, net zoals je bij het kopen van sierraden doet, classy. Ga dus voor iets van bijvoorbeeld kant of satijn.

Lingerie kopen, Lingerie kopen voor je vriendin: waarom en hoe doe je dat?