Floreren in de winter doe je zo

CREDITS: Bigstock

Het aantal lichturen neemt gestaag af en daarmee neemt het aantal mensen dat kampt met de welbekende winterblues juist weer toe.

Toegegeven, ook wij voelen de winterblues de laatste weken een beetje opkomen. Want ja, als het al donker is wanneer wij het kantoor verlaten, worden we toch iets minder enthousiast van de vrijetijdsuurtjes die er nog zijn voordat we weer het bed induiken.

Niet alleen overleven, maar juist floreren tijdens de donkere periode

Niet getreurd, amigo. Het is juist in deze periode, dat het kaf zich van het koren scheidt. In de koude dagen is het handig om aan jezelf te werken, zodat je tijdens de warmere periode weer in volle glorie kan genieten. Om je daar een handje mee te helpen, hebben wij dé tips geformuleerd waardoor je niet alleen de winter overleeft, maar juist floreert tijdens de donkere maanden.

Summerbody ready

Als de eerste zonnestralen weer doorbreken, duiken de meeste mensen weer de sportschool in om helemaal ‘summerbody ready’ te zijn. Eigenlijk is het dan al te laat natuurlijk. Juist tijdens deze periode moet je de sportschool induiken, zodat het jouw time to shine is wanneer de temperaturen weer boven de twintig graden bungelen. Een personal trainer is tijdens de winterperiode al helemaal een handige uitkomst, omdat je anders misschien nog wel iets te snel geneigd bent om een dagje over te slaan.

winter, <strong>Floreren in de winter</strong> doe je zo
Foto: Pikx By Panther | Unsplash

Stijlvol voor de dag komen, ook in de winter

Een van de pluspunten aan de winter, is het feit dat we onze kleding weer kunnen layeren. En verschillende lagen kleding ziet er niet alleen stijlvol uit, maar het zorgt ook nog eens voor warmte. Beanies zijn tijdens de komende periode trouwens helemaal hot, dus als je het tóch nog koud hebt: ga dan voor een beanie. Check hier onze fashion trends voor de herfst- en winterperiode van 23-24, om helemaal stijlvol voor de dag te komen.

Versterk je immuunsysteem

De sportschool is natuurlijk een goede manier om gezond te blijven, maar hoe fit je ook bent: een griepje of verkoudheid ligt tijdens de winter altijd op de loer. Het is daarom des te belangrijker om tijdens de koudere maanden je gezondheid te beschermen. Fruit, groenten en mager vlees doen hierbij wonderen. En als je daar nog geen verschil mee merkt, kan je misschien overstappen naar vitaminesupplementen. Whatever suits you best.

Pak er een boek bij

Als je dan toch een keer een avondje besluit om vroegtijd je bed in te duiken, pak er dan gelijk eens een boek bij. Het lezen van boeken zorgt niet alleen voor een verbeterd concentratievermogen, maar het verlaagt ook je stressgehalte. Zo blijkt uit onderzoeken van Stanford University en de Universiteit van Sussex. Last but not least zorgt het lezen van een boek er op latere leeftijd ook nog eens voor dat je minder kant heb op ouderdomsziekten zoals dementie. Check hier waarom jij er nog meer een boek bij moet pakken.

Boeken lezen
Foto: Unsplash

Avondje met de mannen

Dat de poolparty’s en beachparty’s voorbij zijn, hoeft nog niet te betekenen dat jij en de boys geen drankje meer kunnen doen. Je moet alleen net even wat creatiever zijn om er nog wat leuks van te maken. Simpelweg samen komen om een biertje te drinken is nooit verkeerd, maar je eigen twist eraan draaien is nog leuker. Een pokeravond is bijvoorbeeld al een goed excuus om samen te komen voor een avondje met de mannen.

Zoek een hobby die je in de kou kan beoefenen

Oké, even een potje voetballen of padellen in de regen of sneeuw klinkt nou niet bepaald fijn. We snappen dan ook maar al te goed dat je die hobby’s tijdens de koude maanden even links laat liggen. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen hobby’s hoeft te beoefenen natuurlijk. Er zijn genoeg hobby’s die je ook in de kou, prima kan uitoefenen. Fotografie, bakken en DIY-projecten voor thuis zijn een paar dingen die perfect voor deze periode zijn. Meer inspiratie nodig? Kijk dan hier.

winter, <strong>Floreren in de winter</strong> doe je zo
Foto: Charley Pangus | Unsplash