Dit is waarom je alleen moet reizen

CREDITS: Rachel Claire | Pexels

Hoewel de vakanties met je vrienden normaal gesproken bruut zijn, is het misschien tijd voor iets anders. We hebben het over alleen op reis gaan. Dit is de ultieme manier om vrijheid te voelen, in het nu te leven en natuurlijk nieuwe mensen te leren kennen. Natuurlijk is het even wennen en spannend, maar alleen reizen heeft talloze voordelen. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

De voordelen van een solovakantie

Meer bewust van je omgeving

Waarschijnlijk ben je je meer bewust van je omgeving als je alleen reist, wat weer leidt tot een machtige vakantie-ervaring. Normaalgesproken lul je wat weg met je reisgezelschap en zie je veel dingen over het hoofd. Maar als je alleen bent ga je meer op de details letten van je omgeving.

vakantie
Foto: Avi Richards

Vrijheid

Als je in een groep reist kan het plannen van een vakantie nogal een dingetje zijn. Als je alleen op vakantie gaat kan je eenvoudig zelf alle beslissingen nemen. Soms heb je genoeg aan alleen een opblaasbed en een tent, en soms heb je behoefte aan luxe. In het tweede geval boek je gewoon een hotel. Easy.

Geldzaken

Wil je lekker met geld smijten tijdens je vakantie? Go for it. Niemand die je tegenhoudt. Wil je het liefst zo weinig mogelijk uitgeven? Ook geen probleem. Als je alleen reis kan je zelf beslissen hoe je elke euro uitgeeft tijdens je vakantie.

Geen irritaties

Reizen met mensen waarmee je close bent kan vaak voor irritaties zorgen. Dit is niet gek, want je bent bijna 24/7 bij elkaar. Reis alleen en je zult geen gesnurk meer hoeven te horen of de rommel van de ander hoeven aan te zien.

Vakantieliefde

Je vakantie is hét moment om iets aan je torenhoge pandapunten te doen. Als je alleen reist heb je geen gezeik over een nieuwe chick meenemen naar je hotel. Klikt het goed tussen jullie twee en wil je meer tijd met haar doorbrengen? Geen probleem. Je hoeft toch met niemand rekening te houden.

vakantie
Foto: Yoann Boyer

Leer jezelf beter kennen

Je zult onderweg ongetwijfeld veel mensen leren kennen en misschien wel vrienden voor het leven maken. Maar als je even alleen wilt zijn kan dat natuurlijk ook. Je hebt dan de zeldzame kans om eens goed na te denken over wat je nu echt in het leven wilt. Vaak ben je in het dagelijkse leven altijd druk en als je dan een vrij momentje hebt plof je op de bank voor een Netflix-avondje. Dus je neemt amper de tijd om echt na te denken over je leven. Wie weet kom je wel als een heel ander mens terug van je vakantie.

Zelfvertrouwen

Alleen reizen betekent eigen beslissingen moeten nemen, waardoor je zelfverzekerder, assertiever en besluitvaardiger wordt. Er gaat niets boven het overwinnen van obstakels en weten dat je het alleen het hebt gedaan.

Andere taal leren

Kijk, die paar Duolingo-sessies zijn natuurlijk chill. Maar het echt toepassen is vaak nog een heel ander ding. Als je alleen bent heb je eerder de neiging om met locals te socializen en de taal beter te begrijpen.

Uit je comfort zone

Als je met je vrienden of familie op vakantie gaat blijf je vaak meer in je comfort zone. Maar als je alleen gaat is het bijna onmogelijk om in je bubbel te blijven zitten. Op reis ben je veel beter benaderbaar als alleenstaande dan als een stel. Je zult meer geneigd zijn om gesprekken aan te knopen en nieuwe dingen te proberen.

vakantie
Foto: Raghu Nayyar
LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de állermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…