Zo deal je met verandering in je leven 

CREDITS: Unsplash | Elijah Hiett

 

Verandering kun je niet tegenhouden. Hoe comfortabel en blij je ook bent met je leven, veranderingen gebeuren gewoon. De afgelopen maanden hebben dit meer dan bewezen. Toch is het vaak moeilijk om hier mee om te gaan. Je hebt immers niet om die veranderingen gevraagd en je zit er ook vaak niet op te wachten.

Vind je verandering lastig? Met deze tips leer je er mee om gaan

Dit maakt het moeilijk om hier mee te dealen. Toch is het belangrijk dat je hier op een goede manier mee omgaat en je leert om veranderingen te accepteren. Dit helpt je om meer flexibel te zijn en het kan een positieve wending hebben op je gezondheid. Om ervoor te zorgen dat jij niet met je handen in het haar gaat zitten hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet.

Met een open mind kom je al een heel eind

Parkeer je ego en je koppigheid even ergens anders. Dit werkt je namelijk alleen maar tegen als je verandering wil embracen. Wanneer je met een open mind nieuwe situaties aangaat zul je zien dat verandering eigenlijk helemaal niet zo erg is. Je kan er beter mee omgaan dan je denkt.

verandering, Zo deal je met verandering in je leven 
Foto: Warren Wong

Dag voor dag mentaliteit

Het heeft geen zin om je leven helemaal tot in de kleinste detail al uit te stippelen. Zo werkt het leven niet en je zal zien dat het uiteindelijk ook niet zo gaat lopen. Verandering ligt altijd op de loer. Bespaar jezelf die onnodige stress dus.

Je doet er goed aan om alles wat kleinschaliger aan te pakken. Geen aankomende 50 jaar mentaliteit, maar een dag voor dag mentaliteit of een week voor week mentaliteit. De nabije toekomst is namelijk dichterbij en daar kun je in zekere zin invloed op hebben. Op deze manier is verandering ook sneller te zien en kun je er makkelijker op inspelen.

Begrijp controle

Je hebt dingen in het leven waarover je controle hebt. Zoals de hoeveelheid bier die je naar achter tikt. Alleen je hebt géén controle over grote zaken zoals het uitbreken van een pandemie. Je moet het verschil herkennen. Het is zonde van je tijd en energie om je druk te maken over dingen waar je geen controle over hebt.

Leg de focus op de dingen in je leven waar je wel controle over hebt. Kijk naar het positieve in elke situatie, daar heb je veel meer aan!

Mediteer er op los

Wanneer het je op een dag allemaal teveel wordt, dan is mediteren de perfecte manier om tot rust te komen. Alle stress kun je wegblazen. Een meditatiesessie van tien minuten kan wonderen verrichten. Het zorgt ervoor dat je alles even op een rijtje en in perpectief kan zetten.

Wanneer je alles duidelijk hebt is het meestal nooit zo erg als je eerst dacht. Laat die stress dus gaan, die is nergens voor nodig!

verandering, Zo deal je met verandering in je leven