Dit zijn de iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max

CREDITS: Apple

De speculaties hingen al lang in de lucht, maar nu is er dan eindelijk duidelijkheid. Apple heeft de opvolgers van de iPhone XR, XS en XS Max gepresenteerd tijdens de Apple Keynote. Dit is wat we kunnen verwachten:

De nieuwe iPhone 11, 11 Pro en 11 Pro Max

In de strijd tussen high-end smartphone makers heeft Apple weer een aantal nieuwe kaarten gespeeld. Zo onthulden ze op 10 september 2019 eindelijk de nieuwe iPhones. Tijdens het evenement werden niet alleen deze onthuld, maar ook de nieuwe Apple Watch, iPad, Apple Arcade en Apple TV+.

Weer een nieuwe stap in het smartphone tijdperk. Het is wachten totdat de concurrentie met een antwoord komt. Voor nu hebben we alle highlights van de presentatie op een rijtje gezet.

https://www.youtube.com/watch?v=ZA3MV2V–TU&t=56s

iPhone 11

De nieuwe iPhone 11 is de opvolger van de populaire XR. Door de vele geruchten en speculaties is het niet echt meer een verassing hoe deze er precies uit zou gaan zien, op de naam na. Het grootste verschil met het vorige instapmodel van Apple is de dual camera. Het toestel is nu voorzien van twee lenzen waarvan één een 12 megapixel groothoeklens is. Door deze en de toevoeging van intelligente software is de telefoon in staat zelf te bepalen wat je probeert te fotograferen, zo kiest de telefoon de beste instellingen. Met de nieuwe camera set up kun nu in 4K-resolutie video’s schieten. Met de selfie camera kun je nu zogenaamde ‘slofies’ maken, je kunt namelijk jouw selfie in slowmotion afspelen.

Naast de meest zichtbare update heeft het toestel nog een flinke stap gemaakt. De nieuwe A13 Bionic processor in combinatie met een grafische chip is sterk genoeg voor alle games die zullen worden aangeboden op Apple Arcade. Dit is het nieuwe gamingplatform wat Apple lanceert.

Om de nieuwe iPhone 11 aan te schaffen zul je voor de 64GB versie €809 moeten neertellen. Dit is minder dan de voorganger. De 128GB versie kost €859 en voor de 256GB uitvoering betaal je €979. Deze versie van de nieuwe iPhone wordt waarschijnlijk de meest populair aangezien niet iedereen bereidt is om meer dan €1000 neer te lappen voor een smartphone en gezien het succes van de XR.

https://www.youtube.com/watch?v=H4p6njjPV_o

Apple Arcade

Het nieuwe Netflix voor games van Apple noemen ze Apple Arcade. Voor $4.99 per maand kun je met het hele gezin onbeperkt games spelen die speciaal voor het platform zijn ontwikkeld. Dit is echter de prijs die nu voor de Verenigde Staten bekend is gemaakt. Voor Europa zijn nog geen prijzen bekendgemaakt. Maar volgens de experts zal dit rond de €4.99 per maand gaan kosten.

Apple zet hoog in op deze streaming dienst voor games en wil dan ook exclusieve games gaan aanbieden op het platform. Zo ligt de focus op betaalde games die zijn gemaakt door grote gamestudio’s en legendes als Horinobu Sakaguchi, ken Wong en Will Wright. Deze dienst komt ook beschikbaar in de nieuwe Macbook en Apple TV+.

Iphone
Foto: Apple

iPhone 11 Pro en 11 Pro Max

Ook dit jaar heeft Apple weer twee vlaggenschip modellen aangekondigd. De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max gaan de XS en XS Max opvolgen. De Amerikaanse smartphone bouwer heeft de beeldschermformaten niet aangepast en zo heeft de 11 Pro een 5,8 inch scherm en de 11 Pro Max een 6,5 inch scherm. De twee topmodellen zijn beiden voorzien van een Super Retina XDR-display wat volgens de makers nog helderder is dan het vorige. Net als de goedkopere iPhone 11 beschikken deze modellen over de A13 Bionic-chip met krachtige grafics. Ook de bekende ‘notch’ is weer terug.

De camera’s van deze toestellen zijn sterk verbeterd. Zo beschikken ze nu over een tripe-camera set up. Eigenlijk was dit de enige logische keuze voor het telefoonmerk aangezien grote concurrenten zoals Samsung ook al drie camera’s gebruiken. De vraag is over er volgend jaar overal vier camera’s op de rug zitten. En waar het dan stopt?

De de standaard lens die de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max hebben is aangevuld met een groothoeklens en een extra-groothoeklens. Door deze lens kun je gemakkelijk je hele familie op de foto zetten. Ook is het nu mogelijk om met deze nieuwe modellen 4K te filmen met 60 frames per second. 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=cVEemOmHw9Y

Snel laden voor een stevige prijs

De nieuwe modellen zijn nu dan eindelijk uitgerust met een snel lader. Zo kun je je iPhone veel sneller vol douwen met energie voordat je ’s avonds de binnenstad gaat verkennen. Voor deze upgrade betaal je wel een flinke duit. De nieuwe iPhone 11 Pro kun je oppikken vanaf €1.159 en de 11 Pro Max vanaf €1.259.

Denk je nu: HEBBEN! De nieuwe iPhone’s kun je pre-orderen vanaf 14:00 uur op 13 september, dan verschijnt hij op 20 september op jouw deurmat!

iPhone 11
Foto: Apple