Dit is wat we tot nu toe van iOS 13 weten

CREDITS: Yura Fresh

De herfst is altijd een speciale tijd voor alle tech fanaten. Nog specifieker, je zou kunnen zeggen dat het Apple-seizoen is aangebroken. Het hele jaar door brengt Apple zo nu en dan een update uit. Maar eens per jaar komt er een joekel van een update. Al jaren lang speculeren mensen over deze updates. Hoe gaat het er allemaal uit zien en hoe het gaat functioneren? Om jou alvast helemaal in de stemming te brengen vertellen we je vandaag alles wat we tot nu toe over iOS 13 weten!

De software update van Apple: iOS 13

Het strakke schema met betrekking tot de release van de software wordt ook dit jaar aangehouden. Jaarlijks wordt de nieuwe versie van iOS gepresenteerd  op het WWDC in juni. Dit is het World Wide Developers Conference van Apple. Na deze presentatie worden er verschillende bèta’s (lees: testversies) gedraaid en in september komt de daadwerkelijke update uit. Maar wat gaat er precies veranderen?

Laten we voorop stellen dat niet alle iPhones deze nieuwe software kunnen draaien. Het oudste model van de iPhone die iOS 13 kan ondersteunen is de iPhone SE. Daarnaast kunnen de meeste iPads iOS 13 ondersteunen!

Dark Mode

Waar vele andere ontwikkelaars van telefoons dit al langer aanbieden komt Apple in deze update met de langverwachte Dark Mode. Met deze modus verander je in een oogwenk alle witte menu’s in een zwarte uitvoering. Dit zou heel chill voor je ogen kunnen zijn!

https://www.youtube.com/watch?v=E5Jg4Wm9b7o

Sneller updates uitvoeren in iOS 13

Bij Apple melden ze dat zij zich volop aan het focussen zijn op de snelheid van de apparaten. Niet alleen de Face ID wordt sneller bij deze update, ook melden ze dat het updaten van de apps tot wel zestig procent sneller zal gaan.

Naast het updaten van de apps wordt het lanceren van de apps ook een stuk sneller. We mogen verwachten dat applicaties ongeveer twee keer zo snel zullen opstarten.

De volumeregelaar

Een van de grotere ergernissen van iPhone gebruikers is de volumeregelaar. Als je het volume harder of zachter zet verschijnt er een enorm groot vierkant op je scherm. Hier gaat verandering in komen. Het zal niet zo’n enorm zichtbare update zijn, maar het wordt een hele subtiele aanpassing die de gebruikservaring zeker gaat verbeteren!

Een vernieuwde ‘bestanden app’

De applicatie waar jij al jouw bestanden kan inzien gaat ook op de schop. Deze app is slechts twee jaar geleden geïntroduceerd maar wordt nu toch al flink aangepast. De compleet nieuwe app gaat het makkelijker maken om je bestanden overzichtelijk in te zien. Het moet een soort ‘Finder’ worden.

Sign in with Apple

Inloggen met Facebook of Google kan eigenlijk overal op elke website. Maar what about inloggen met Apple? Ook deze nieuwe functie is geïntroduceerd en zal zijn opwachting gaan maken in de nieuwe iOS 13. Een nieuwe functie die jouw privacy voorop zet. Hoewel privacy niet een van de verkooppunten is van Apple gaan ze er voor zorgen dat er op geen enkele manier informatie wordt onttrokken bij deze functie.

Op het moment dat je op deze knop drukt wordt er geen locatie verstuurd, ook wordt er een overzichtelijke weergave gedeeld als de website om ‘meer informatie’ vraagt. Zo kun je altijd zien welke informatie je wel en niet deelt.

iOS 13, Dit is wat we tot nu toe van iOS 13 weten
Foto: Igor Son

Siri krijgt een update

Siri heeft gestudeerd, ze is slimmer geworden! Onder andere inkomende berichten kunnen worden voorgelezen. Daarnaast kan er meteen een reactie worden teruggeschreven door Siri. Ook zou ze een flink stuk menselijker moeten gaan klinken. Lekker gewerkt Siri!

Een ander handigheidje is dat er vanaf iOS 13 naar dezelfde muziek kan worden geluisterd met twee setjes AirPods. Want je wil dat jouw partner ook van jouw muziek kan genieten toch?

Kleinere updates in iOS 13

Naast de grotere veranderingen zijn er ook wat subtiele aanpassingen. Je kan bij iOS 13 gebruik maken van een functie waar je specifieke apps mee ‘op slot’ kan zetten. Je kan bijvoorbeeld je foto’s op slot zetten zodat je wat meer privacy hebt.

Daarnaast kunnen notities direct op je scherm worden weergegeven. Dit is erg handig voor multitasken en overzichtelijk of planmatig werken!

Kortom: Ze zijn lekker aan het werken bij Apple en de nieuwe iOS software wordt flinke gehyped! Maar zoals heel vaak bij Apple geldt ook hier eerst zien dan geloven! Wil je alle nieuwe updates nog even een keertje checken? Check de video hieronder!