Airbnb finds: de 5 chillste tiny houses

CREDITS: Airbnb

Overal lijken ze de grond uit te schieten: tiny houses. Steeds meer Nederlanders kiezen voor tiny houses op Airbnb. Maar het ene tiny house is het andere niet! Daarom hebben wij de 5 chillste tiny houses op Airbnb voor jou op een rij gezet. Ruime keus dus! Van sterrenkijken vanuit je nest in Californië tot wakker worden aan de voet van een vulkaan in Hawaï, voor ieder wat wils.

5 x de chillste tiny houses op Airbnb

1. Sterren kijken in Californië

Dit tiny house ligt in de buurt van Joshua Tree. Je weet wel, dat woestijnlandschap in het zuiden van Californië.
Deze cabin ligt echt off-the-grid, in de woestijn. Daarentegen ben je met een uurtje in Palm Springs. Het stadje dat bekend staat om de vele muzikanten, artiesten en pop-art tentoonstellingen. In elke kamer van deze cabin heb je uitzicht op de woestijn, maar op de bovenste verdieping vind je toch wel de mooiste kamer! Want hier breng je de nacht door onder de sterren, perfect voor een roadtrip met je meisje.

Dit huisje biedt plek voor maximaal zes gasten en je betaalt €534 per nacht. Je hebt er alle voorzieningen van Wi-Fi tot een luxe keuken, badkamer en een jacuzzi in de tuin. Ben je een roadtrip aan het plannen? Neem je roll-up barbecue en een kratje bier mee naar dit perfecte huisje in de woestijn. Hier feest je de hele nacht door en het allerbeste: niemand die je ziet.

Meer info

2. Aan de voet van een vulkaan op Hawaii

Niet bang aangelegd? Dan is dit Phoenix House aan de voet van de Kilauea Vulkaan iets voor jou! Dit is ’s werelds meest actieve vulkaan, dus of je een oog dicht doet is de vraag… Je overnacht hier echt buiten de gebaande paden op de lava-bedden van Kalapana en bent tegelijkertijd vlakbij markten, zwarte zandstranden en parken.

Mocht de vulkaan uitbarsten dan is er in het huisje gelukkig een rookmelder aanwezig! En heb je dus de kans om nog snel een hit te scoren op Instagram met unieke beelden van een uitbarsting. Gelukkig komt dit zelden voor en kun je tijdens je verblijf genieten van een magisch uitzicht op de vulkaan.

Dit eiland van Hawaï biedt een van de meest bijzondere geologische, biologische en culturele landschappen ter wereld. Waardoor je tijdens je reis zowel kraters als woestijnen en regenwouden kunt ontdekken! Voor slechts €170 per nacht slaap je in deze heerlijke Airbnb, met warme douche en alle voorzieningen die je nodig hebt. Daar zeg ik aloha tegen!

Meer info

3. Slaap in dit sci-fi huis in Schotland

Deze zomer roadtrippen door Schotland? Ga dan zeker ook naar Mull, het op één na grootste eiland van de Binnen-Hebriden. Neem er een boottocht en spot walvissen, dolfijnen en reuzenhaaien. Hebben ze die in Schotland? Ja, echt in Schotland! Mull is ook de plek waar je dit sci-fi huis vindt, dat ook wel een ruimteschip wordt genoemd. De ultieme plek voor de Star Wars-fans onder ons en tevens een van de chillste tiny houses op Airbnb!

Vanuit het schip, dat ruimte biedt aan twee gasten, heb je uitzicht op het water en het huisje komt met een bar. En het allerleukste: de wijn is in de prijs van  €174 per nacht inbegrepen. Door de vele ramen heb je een perfect uitzicht op het waanzinnige wildlife. Zo hebben gasten vanuit de accommodatie herten en adelaars gespot. Kortom: een mooi uitzicht of zoals de Schotten zouden zeggen ‘Bonnie’!

Meer info

4. Culinair genieten in Griekenland

Op het grootste eiland van Griekenland Kreta vind je het plekje Voulgaro en dit kleine huis met uitzicht op olijfbomen. Ver weg van alle toeristische plekken is dit de ideale plek om te chillen en te genieten van een Grieks wijntje. Maar vooral als je gek bent op Grieks eten is dit the place to be. Gyros it is! Ja, je eet op Kreta gyros maar Kreta staat met name bekend om de gegrilde groente. En ben je zo iemand die alle food festivals afstruint? Dan ben je vast blij om dit te horen: in de dorpjes rondom deze Airbnb vinden veel gastronomische festivals plaats.

Voor €110 per nacht spendeer breng jij, samen met twee anderen, hier de nacht door. Met 15 minuten rijden ben je bij zee, heerlijke plek voor een top vakantie in Griekenland toch?

Meer info

5. Slaap midden in het wijnlandschap in Californië

Dit tiny house op wielen ligt in Paso Robles en ligt aan een wijngaard. Voor degene die meestal genieten van een Frans of Italiaans wijntje: Californië biedt verrassend lekkere wijnen! En waar kun je dit beter proeven dan bij lokale makers? In dit huisje heb je alles. Relax na je wijnkatertje in de jacuzzi of rij door en chill in een van de vele warmwaterbronnen.

Samen met twee anderen slaap je hier voor  €97 per nacht waardoor je nog budget overhoudt om wat Californische wijnen in te slaan!

Meer info