Airbnb Finds: laat je jongensdromen uitkomen in deze UFO

CREDITS: Airbnb

Van alle dingen die je verwacht in je leven, is slapen in een UFO er vast niet één. Toch is het nu mogelijk, en wel in Pembrokeshire, Wales. Daar staat je een buitenaardse ervaring te wachten op een wel heel bijzondere camping. Onder andere kun je hier overnachten in een yurt, een gele bol, tenten, een vliegtuig en dus in deze UFO. Duik in je Star Trek uniform en zet je Spock-oren alvast op, want met een overnachting in deze UFO komt de jongensdroom die je niet wist dat je had uit.

UFO, Airbnb Finds: laat je jongensdromen uitkomen in deze UFO

“Boldly go where no man has gone before”

Toegegeven, Redberth is nou niet direct een onontdekt zonnestelsel. Zomers is het juist een populaire bestemming voor families. Buiten het hoogseizoen is het echter een heerlijke rustige plek met van alles te doen in de omgeving, vooral als je ervan houdt om buiten te zijn. Maar iedereen is een buitenmens, toch?

Zo vind je er meer dan genoeg wandelroutes van verschillende niveaus in de buurt van het dorp en langs de kust. Allen op maar 10 minuten met de auto of een half uurtje fietsen van het dorp.

Laat het innerlijke kind nog meer in je los bij het Manor Wildlife Park of zelfs het Dinosaur Park, die op de route naar het strand liggen. Voor een stukje cultuur (of om je ridderfantasieën uit te leven) ga je meer het binnenland in, richting het Carew kasteel en de enige getijdenmolen van Wales.

UFO, Airbnb Finds: laat je jongensdromen uitkomen in deze UFO

Beam me up, Scotty!

Oké, nu zullen we stoppen met de Star Trek referenties… Al is dat niet makkelijk als je slaapt in de UFO. Met een heus landingsgestel en een deur die naar beneden klapt om de trap te vormen, is dit verblijf echt one-of-a-kind. Dankzij het tweepersoonsbed en twee slaapbanken is er meer dan genoeg ruimte voor vier man.

Uiteraard gaat het thema binnen net zo hard door als de buitenkant doet verwachten: aliens, robo-hondjes, alles heeft wel wat met sci-fi te maken. De handvatten van de mokken zijn zelfs phasers. Als kers op de taart is er de mogelijkheid om klassiekers zoals Space Invaders en Defender te spelen. Het enige nadeel is dat je voor koken en toiletbezoeken naar de campingvoorzieningen zult moeten, maar ja, je slaapt wel in een UFO! En als je niet kan slapen, doe je toch even een Trekkie..

Het typische Welsh kustplaatsje

Voor verder vermaak kun je altijd uitwijken naar Tenby. Dit Middeleeuwse kustplaatsje heeft prachtige stranden en typische Victoriaanse huizen, omringd door een stadsmuur uit de 13e eeuw. Ook hier vind je een kasteel, omringd door het Pembrokeshire Coast National Park. Neem de boot voor een visuitje of bezoek het kloostereiland Caldey. Na afloop plof je neer in één van de vele pubs die het stadje rijk is en kun je genieten van heerlijk lokaal speciaalbier.

De UFO in Redberth is geschikt voor vier personen, al is het ook mogelijk om voor een evenement de hele camping af te huren, inclusief het vliegtuig, gele bol en yurts. De UFO kost per nacht €114, maar als je met z’n vieren bent valt het wel weer mee met maar €38 per persoon per nacht. En, omdat we de verleiding niet kunnen weerstaan – Live long and prosper!

Meer info