Airbnb Finds: Marokkaans optrekje geeft je ultieme rust

Welkom bij Riad Jaseema, te vinden in het hart van de Medina in Marrakesh. In het Marokkaans is een traditionele “Riad” gelijk aan een huis of paleis. Het woord komt van het Arabische ryad (رياض), wat staat voor tuin. Met een bescheiden 350 m2, wat je helemaal tot je eigen beschikking hebt tijdens een verblijf hier, voel jij je al gauw als een koning in jouw eigen paleis.

Voor een tripje waar je je ogen uit zult kijken naar bijzondere gebouwen, kleurrijke omgeving en heel veel avontuur, zet een verblijf in deze Riad in bruisend Marrakesh dan maar alvast op jouw planning.

Stijlvol verblijf in deze Riad in bruisend Marrakesh

Dit verblijf kenmerkt zich met een en al stijl en Marokkaanse authenticiteit. De inrichting is smaakvol, de architectuur is tot in het detail afgewerkt en de kleuren stralen rust en warmte uit; alles is geheel in harmonie. De Hosts hebben expres gekozen voor een mix tussen modern en traditioneel en jemig, wat doen ze dat goed. Wanneer je een stap binnen zet, kom je direct terecht in een kalmte van een groene oase.

Verblijf in deze Riad in bruisend Marrakesh, Airbnb Finds: Marokkaans optrekje geeft je ultieme rust

Een architectonisch hoogstandje

Je loopt namelijk zo de kenmerkende Marokkaanse binnenplaats binnen, met versieringen van handgemaakte mozaïek. Ook vind je op de begane grond de keuken die volledig is uitgerust met alles wat je nodig hebt om een heerlijke maaltijd in elkaar te flansen. Verder vind je in het verblijf een woonkamer met openhaard, een aantal slaap- en badkamers en het fantastische dakterras. Waar je overigens die cocktail-shake-kunsten uit de kast kunt trekken, voor achter de buitenbar. Dat verdient bonuspunten!

Verblijf in deze Riad in bruisend Marrakesh, Airbnb Finds: Marokkaans optrekje geeft je ultieme rust

Dé perfecte locatie

Achter een bescheiden deur in een van de kronkelstraatjes in de Medina zit deze parel verscholen. Vanaf de buitenkant zou je niet 1-2-3 zeggen dat dit paradijs erachter verstopt zit. Het woord Medina staat voor “stad” in het Arabisch en verwijst naar de vroegere steden die vaak zijn ommuurd. Het is ook vaak het oudste gedeelte van de stad, wat je ook wel het kloppende, culturele en historische hart zou kunnen noemen.

Een betere locatie dan dit is naar onze mening eigenlijk niet mogelijk. Op loopafstand vind je de bekende ‘Soek’, ook wel traditionele markt, waar je de lokale geuren en kleuren kan ervaren. Ontdek de kleurrijke straten en ga op avontuur naar verborgen verassingen. De leukste traditionele restaurants en gezelligste uitgaansgehelenheden zijn makkelijk te voet te bereiken.

Verblijf in deze Riad in bruisend Marrakesh, Airbnb Finds: Marokkaans optrekje geeft je ultieme rust

Workation

Naast dat Marrakesh gewoon een fantastisch indrukwekkende stad is, is het ook een ideale bestemming voor een workation. Ervaar hoe het is om als een heuse digital nomad te leven in Marokko. Het internet is namelijk geschikt om met meerdere personen tegelijk, razendsnel te surfen en te (video)bellen.

Je slaat dus twee vliegen in één klap: je hoeft geen vrij te vragen van werk en verdient gewoon geld én het voelt elke dag alsof je op vakantie bent! Als je wilt ervaren hoe het is om als local in deze bruisende stad te leven, helpen de Hosts je graag een handje mee. Zij helpen je graag met zaken zoals het regelen van een simkaart. Daarnaast zorgen ze zelfs voor een fantastisch ontbijtje voor jou en eventueel je reisgezelschap. Wat een leventje!

Enthousiast geworden? Trommel je vijf beste maten op en neem ze mee naar de Medina in Marrakesh. Met z’n zessen verblijf je hier al voor een totaalprijs van €102,- per nacht. Per persoon betaal je dus maar €17,- per nacht. Geen geld.

Meer info

LEES OOK
Maak kennis met de Porscheboerderij
Normaal ga je even snel langs de garage voor een kleine onderhoudsbeurt. Niks meer, niks minder. Behalve bij de Autobarn dan: bij deze garage blijf je waarschijnlijk nog…