Airbnb finds: overnachten als een president in D.C.

CREDITS: Aribnb

Misschien gaat je voorkeur niet direct uit naar de stad waar het Witte Huis zich bevindt, maar wellicht denk je daar na het lezen van dit artikel anders over. De stad heeft enorm veel te bieden op het gebied van historie, cultuur en toffe restaurants en bars. Om je bezoek aan Washington D.C. nog net even dat extraatje te geven, hebben wij deze vijf stijlvolle en ontzettend chille Airbnb’s voor je op een rij gezet. Zo kan jij tijdens de reis overnachten als een president!

Airbnb Finds: overnachten als een president in D.C.

1. Een historisch koetshuis in Dupont Circle

Dit historische koetshuis in D.C. is een unieke vondst. Het bevindt zich in het exclusieve gedeelte van Dupont Circle. Dupont Circle is een bruisende buurt waar je de residentiële vibes voelt rondzweven. In de buurt vind je een tal aan winkels, restaurants en bars en vanaf hier ben je met de metro in een mum van tijd bij alle historische plekken van D.C. Vlakbij deze Airbnb vind je Marvin, de leukste buurtbar van D.C, met elke avond een ander programma. Geniet van Reggae tunes op de rooftop, een jazz show terwijl je dineert of laat je toezingen door de beste soul zangers van D.C.

Een nacht in deze Airbnb kost je €651,-, maar er is plek voor zes! Voor €108,50 per persoon per nacht slaap je met z’n zessen in dit residentiële stulpje.

Meer info

2. Een moderne Airbnb in het bruisende Georgetown

Op ongeveer tien minuten afstand rijden van het Witte Huis vind je deze moderne stek. Dit chique en charmante huis vind je midden in de bruisende wijk Georgetown. De Airbnb bevind zich om de hoek van het huis waar Jackie Kennedy gewoond heeft, na de moord op haar man John F. Kennedy. Hoewel je haar hier natuurlijk niet meer zult tegenkomen heb je wel de kans om hier andere Amerikaanse beroemdheden tegen te komen.

Maar waarom moet jij nou juist hier met je vrienden heen? Omdat dit de Jordaan is van DC: een typische volksbuurt, vol met fantastische restaurants en chille bars. Wij tippen in ieder geval het restaurant Chaia, waar ze de lekkerste maar gelijk ook de meest gezonde taco’s serveren die je ooit geproefd hebt. Hoewel een taco met boerenkool, salsa en ingelegde ui niet lekker klinkt, is dit een waanzinnige combinatie! ’s Avonds ga je naar The Waterfront om met een biertje aan het water te chillen.

De Airbnb heeft alles wat je nodig hebt en meer. Je kunt hier makkelijk met acht vrienden slapen en dan betaal je, afhankelijk van de periode wanneer je gaat, €558,- per nacht.

Meer info

3. Moderne Airbnb met uitzicht op het Capitool

Dit net gerenoveerde huis was vroeger eigendom van een brandweercommandant. Met uitzicht op het Capitool, ligt deze fantastische wijk op loopafstand van veel restaurants, winkels en entertainment van de hoofdstad. En mocht je het interessant vinden om in de politiek en geschiedenis van D.C. te duiken, probeer dan ook zeker deze Airbnb Experience: de ‘Architecture of Capitol Hill Tour’. Gids Sam neemt je mee naar alle highlights en kent alle ins en outs, waardoor je zeker met goede verhalen weer naar huis kan.

Je betaalt €475,- per nacht maar als je zes vrienden meeneemt betaal je nog maar €68,- per persoon, per nacht! En dat voor deze luxe.

Meer info

4. Luxueus herenhuis nabij Dupont Circle

Voor het presidentiële gevoel boek je dit herenhuis. Het start al bij de opgang: een marmeren trap. Binnen gaat de presidentiële sfeer nog verder in de gigantische keuken. Hier bereid je in een mum van tijd een driegangendiner voor zeven vrienden.

Het huis ligt een blok van Dupont Circle en op loopafstand van Logan Circle, Georgetown, het Witte Huis en The National Mall, waar je vele Smithsonian musea vindt. Je betaalt voor deze musea geen toegang en daar wordt een Nederlander natuurlijk erg blij van. Het geld dat je bespaart kun je makkelijk uitgeven aan goede wijnen in D.C. want deze zijn daarentegen een stuk duurder dan in Nederland.

Overnachten als een president? Dan moet je wel diep in de buidel tasten. Dit kost je zo’n €2.239,-. Oftewel €140,- per persoon per nacht (wanneer je met acht personen gaat).

Meer info

 5. Downtown designer herenhuis

Overnachten met op de achtergrond de skyline van D.C? Dan is dit Downtown designer herenhuis de beste optie voor jou. Het huis ligt in een rustige omgeving net buiten het centrum. Je bent echter binnen een paar minuten in het centrum en op loopafstand van een waanzinnig Georgisch restaurant: Supra. In dit restaurant eet je de beste Chatsjapoeri van heel D.C. Denk je ‘wat is dit’? Dan leggen wij het graag voor je uit! Chatsjapoeri is een homemade brood, gevuld met kaas en ei. Aan tafel wordt het ei met de kaas gemixt en vervolgens kun je stukken uit het brood breken en in je kaasfondue dippen, heerlijk, echt heerlijk!

Voor een prikkie overnachten als een president! Met z’n zessen kost deze Airbnb je namelijk zo’n €520,- per nacht.
Niet duur voor D.C.

Meer info

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…