8 inspirerende Ted Talks voor ondernemers

CREDITS: Miguel Henriques | Unsplash

Urenlang Netflix streamen is natuurlijk hartstikke lekker. Helaas zijn de meeste sci-fiverhalen te mooi om waar te staan en schiet je er – naast kijkplezier – bar weinig mee op.

Daarom zijn we blij met inspiratievideo’s zoals Ted Talks. Deze iconische en onmisbare woorden wil je horen als ondernemer op weg naar de top.

Ted Talks voor business man

De grootste legendes op aarde hebben het podium van Ted Talk al eens onveilig gemaakt. Bill Gates en Elon Musk klinken leuke gasten met hun status en naam, maar er zijn ook talloze experts, wetenschappers en docenten die hun kennis graag delen. Wij delen acht Ted Talks die je als ondernemer een keer gezien moet hebben, want dan heb je direct zin om te checken hoe het zit met een lening voor ondernemers. Of ben je al verder? Dan zijn deze motiverende woorden nog steeds voor jou.

Lichaamstaal voor succes

De woorden dress to impress zijn al lang geen geheim meer, maar met alleen goede kleding kom je er niet.

Na vele jaren onderzoek showt Amy Cuddy in haar Ted Talk het effect van een goede lichaamstaal. Niet alleen voor je omgeving, maar ook zeker op jezelf. Door een juiste houding aan te nemen geef je jouw geheugen, leven en carrière een flinke boost. Hoe je dit doet legt ze haarfijn voor je uit.

Medewerker uit duizenden

Hoe goed gevuld en fancy je cv ook mag zijn, het draait om actie. Vandaar legt Regina Hartley in haar Ted Talk uit dat werkgevers moeten kijken naar het potentieel van medewerkers. En dat zie je niet op papier, maar door passie, doorzettingsvermogen en inzet. Oftewel, een uitgestippeld plan om jezelf te upgraden in de skills om sollicitatiegesprekken voeren én als sollicitant zelf.

Dé succesfactor voor elk bedrijf

Hét antwoord waar je aan dient te voldoen om succesvol ondernemer te worden. Er lijkt haast geen betere Ted Talk te zijn. In zijn speech vertelt Bill Gross namelijk de enige reden wat een succesvolle onderneming onderscheidt van een fiasco. De perfecte timing is het antwoord. Hoe onlogisch dit ook lijkt te zijn, na het bekijken van deze portie inspiratie weet je wel anders.

Kwetsbaarheid als kracht

Als man krijg je te horen dat sterk, krachtig en onoverwinnelijk moet zijn. Dat is enigszins waar, maar soms een softie zijn blijkt ook helemaal niks mis mee. In deze Ted Talk vertelt Brené Brown namelijk alle ins en outs over haar jarenlange onderzoek. Met als uitkomst: jezelf soms kwetsbaar opstellen, maar van binnen weten dat je goed genoeg bent, is de weg naar succes én een gelukkig leven.

Hoe elk bedrijf succes kan halen

Simon Sinek zal voor velen al aardig bekend voorkomen. Met zijn simpele vraag ‘Waarom je doet wat je doet’, wist hij de hele wereld te bereiken. Zijn inmiddels populaire golden circle model kwam tijdens zijn Ted Talk-speech voor het eerst aan het daglicht. Met deze drie stappen heeft hij al menig ondernemer en bedrijf in een opwaartse spiraal gebracht.

Zo bouw je een mega bizz

In deze korte, maar krachtige Ted Talk levert deze charmante dame een kant-en-klaar stappenplan aan. Met een portie zelfkennis, kracht en zelfvertrouwen zorg je ervoor dat je de hele wereld aan kunt. En jouw business ook:

Hoe behaal je topprestaties?

Iedereen werkt de ballen uit zijn broek om het beste resultaat te behalen. En helaas weet iedereen dat dit niet altijd zo vanzelfsprekend is. Gelukkig is daar Shawn. Deze lolbroek legt in zijn Ted Talk precies uit waarom je te alle tijden positief moet zijn. Want wat blijkt, in een goede mood zeil je met de wind mee naar succes en geluk. Het mooie is dat hij je tot in de nopjes uitlegt hoe je dit voor elkaar krijgt.

De gids voor succes en falen

Miss Elizabeth vertelt in haar inspirerende Ted Talk dat succes en mislukking hetzelfde zijn. Wie had dat gedacht? Beide situaties zorgen er namelijk voor dat je hersenpan de weg kwijt is. De oplossing? Die is vrij simpel: zoek een plek waar je écht op je gemak bent, en waar je plezier maakt. Dat is de basis.

Source:
Shopify, Miguel Henriques