Waar vrouwen het eerst naar kijken

CREDITS: Burst

Misschien stond jij vooraan in de rij toen de knappe koppen uit werden gedeeld. Geef jij jezelf een dikke vette negen en weet je gewoon dat je er aantrekkelijk uit ziet. Of misschien geef je jezelf op een goede dag een steady zesje en ga je door het leven met de wetenschap dat je ‘ermee door kan’. Hoe het ook mag zijn, er is waarschijnlijk een erg groot verschil tussen waar jij bij jezelf naar kijkt als hetero man en waar een vrouw naar kijkt. Want, wat blijkt? Bij vrouwen zit ’t hem vooral in de details. Wij hebben de voornaamste zaken op een rijtje gezet.

Hier kijken vrouwen naar bij een eerste ontmoeting

Het is natuurlijk bij iedere vrouw verschillend waar hun voornaamste aandacht op gevestigd is. Echter zijn er een aantal veel voorkomende antwoorden. Die van de meeste vrouwen komen overigens ook wel overheen, wat hun voorkeur ook mag zijn. Als je zorgt dat de onderstaande zaken in orde zijn, zul je dan ook al sneller als aantrekkelijker worden ervaren.

1. Buik, schouders en armen

Uit recent onderzoek van de Think Eye Tracker Company uit Londen maakt de vrouw tijdens een eerste ontmoeting een soort driehoek tussen de buik, schouders en armen. Deze actie zou afkomstig zijn uit de oertijd, vrouwen zouden een soort ‘snelle check’ doen om te kijken of de man haar kan beschermen. Deze spiergroepen werden namelijk voornamelijk gebruikt bij het verzorgen, jagen en beschermen van een vrouw. Tegenwoordig is een setje goed afgetrainde spieren overigens een mooie bijkomstigheid, maar bij veel vrouwen absoluut geen must meer.

workout
Foto: Anastase Maragos

2. Je gezicht

Wanneer je aan veel vrouwen vraagt wat ze het belangrijkste vinden aan de man, zullen veel zeggen dat het om je ogen gaat. Overigens blijkt dat je lach minstens nét zo belangrijk is. Deze zegt namelijk veel over jou als persoon. Veel vrouwen willen uit je lach halen of je een vriendelijk persoon bent, of niet. Een andere eigenschap die vrouwen uit je gezicht willen halen is of je intelligent bent. Kennelijk zijn deze twee eigenschappen namelijk het belangrijkst voor de meeste vrouwen.

3. Tanden

Grote kans dat jij er zelf ook naar kijkt wanneer je in contact komt met een nieuwe dame. Het gebit is nu eenmaal een behoorlijk belangrijke: we moeten er namelijk de hele dag tegenaan kijken. Veel vrouwen vinden scheve of vieze tanden dan ook echt een flinke afknapper.

4. De lengte

De lengte van een man is voor veel vrouwen ook belangrijk. Zo vinden veel vrouwen het belangrijk dat de man groter is dan zij zelf. Uit onderzoek blijkt zelfs dat bijna de helft van de vrouwen (48.9%) het een cruciaal punt vindt dat de man waarmee ze daten groter is dan zij zelf. Bij mannen blijkt dit een stuk minder belangrijk te zijn, maar een klein gedeelte van de mannen zou een vrouw afwijzen omdat ze wat langer is dan hijzelf.

5. Handen

Misschien een hele rare in jouw ogen, maar een logische in de ogen van vrouwen. Veel vrouwen houden van een setje nette, mannelijke handen. Goed bijgehouden nagels en geen eelt op de vingers doen het hier goed. Het woord ‘manicure’ klinkt behoorlijk verwijfd, maar ook als man moet je je handen zo af en toe bijhouden. Niemand houdt van bruine randjes onder die nagels. Het komt allemaal neer op verzorgdheid.

6. Kleding

Veel vrouwen kijken tegenwoordig ook naar kleding. Een enorm veel genoemd onderdeel hierbij zijn de schoenen. Het is misschien niet iets dat in je op komt, maar veel vrouwen vinden het type schoen dat je draagt erg belangrijk. En nee, dit hoeven niet de dikste sneakers van 300 euro te zijn. Maar het is wel belangrijk dat je gewoon een goede schoen combineert met je outfit. O ja, én dat die schoen niet de halve kroeginhoud aan de buitenkant heeft plakken.

7. Je lichaamstaal

Daden zeggen meer dan woorden, zullen we maar zeggen. Lichaamstaal is dan ook erg belangrijk. Non verbale communicatie is net zo belangrijk als verbale communicatie wanneer het aankomt op contact met vrouwen. Wanneer jij al vanaf het begin van de avond sketchy in een hoekje hangt met je armen over elkaar en je hoofd naar beneden, wek je al een bepaalde indruk. Noem het een vooroordeel. Wil je snel scoren? Zorg dan dat een vooroordeel in je voordeel kan werken. Heb een open houding en sta rechtop. Dan kom je al een stuk verder.

vrouwen, Waar vrouwen het eerst naar kijken
Foto: Fezbot2000