Vrouwen versieren anno nu: online tot offline

CREDITS: Charles

Of je nu iemand ontmoet in de club, supermarkt of op Instagram, wederzijdse interesse toon je door middel van flink flirten. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos, zowel offline als online zijn er mooie vrouwen te versieren op verschillende manieren en platforms. Online dating is bijvoorbeeld niet alleen gebonden aan apps als Tinder of The Inner Circle. Laten we eerlijk zijn: een mutual follow van een knappe onbekende op Instagram is eigenlijk ook een match.

Vrouwen versieren anno nu

In die jungle van opties is de pool voor potentiële partners groter dan ooit en wordt ook de benadering een kunst op zich. Online worden we haast overprikkeld en offline is toch soms een beetje eng.

Bovendien worden beide manieren tegenwoordig samen gebruikt, dus denk vooral niet dat je hoeft te kiezen. Of mág kiezen. Mits je op zoek bent naar een leuke pen-vriendin, zul je namelijk toch ooit je online interacties offline moeten halen. En andersom.

Online: more than texting

Begin je online, dan is je focus voornamelijk iemands aandacht trekken en die dan even vast te houden. Een leuke profielfoto helpt, maar spreek iemand ook aan op een interessante manier. Stel interessante vragen om een gesprek te beginnen en ga in op informatie die degene al heeft gedeeld. Een voorbeeld daarvan is gewoon te reageren op wat iemand deelt, een foto of story is mooi op in te haken. Slide in the DM, maar zorg dat het inhoudelijk wel boeiend is.

Om een gesprek gaande te houden, moet je geïnteresseerd zijn en vooral zo overkomen. Het grootste voordeel is dat je tijd hebt om na te denken over wat je zegt of reageert op iemand. Maak gebruik van die tijd, maar reageer niet pas over drie dagen. Tot die tijd heeft ze alweer een ander lievelingsdier.

Ook belangrijk zijn de tools die je gebruikt online. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van emoji’s bijvoorbeeld leidt tot meer eerste dates en fysiek contact. Een smiley of hartje maakt je bericht net wat persoonlijker en leuker om te lezen. Een foto sturen van wat je aan het doen bent, is ook zo’n voorbeeld. Mensen zijn nu eenmaal visuele wezens en een platte tekst kan saai zijn. Pas wel op met de soort emoji’s… De aubergine emoji en het equivalent in foto’s wordt over het algemeen niet erg gewaardeerd.

vrouwen versieren online, Vrouwen versieren anno nu: online tot offline
Foto: Vitor Pinto

The real deal: take it offline

Het uiteindelijke doel van elke interactie is om uiteindelijk te achterhalen wat de klik in het echt is. De beste manier om te weten of er chemie is, is natuurlijk door iemand in het echt te ervaren. Bovendien is offline de enige manier om te weten hoe iemand echt is (en of iemand wel echt is). Zorg dus dat je niet lang online blijft hangen. Het is vrij gênant om met behulp van catfish erachter te komen dat je verloofde van zes jaar eigenlijk iemand heel anders is.

Probeer dit te voorkomen. Als jouw online persoonlijkheid een beetje leuk was, dan zit er vaak wel een eerste date in. Mocht het zo ver komen, maak dan gebruik van je nieuwe playing field.

Het grootste voordeel van offline ten opzichte van online is de mogelijkheid van fysiek contact. Onthoud dat fysieke interacties ook een dialoog zijn: kleine aanrakingen zijn een goede manier van communiceren en zorg dat deze ook positief beantwoord worden.

Het platform van de echte wereld biedt jou ook de mogelijkheid om als je beste zelf tot je recht te komen. Jouw date let gegarandeerd op hoe je je eruit ziet, hoe je ruikt en jouw lichaamstaal. Maar ook hoe je met anderen omgaat, heeft een aandeel in het versieren. Wees áltijd een gentleman, maar vriendelijkheid naar de bediening of andere omstanders wordt extra opgemerkt als vrouwen je nog niet goed kennen.

Geen woorden (meer), maar daden.

No one-size fits all

Wat betreft de verschillende manieren van zowel flirten als daten is er geen algemene vorm die voor iedereen werkt. Wel is het tegenwoordig onvermijdelijk om ook als je relatie offline begint, deze enigszins online te moeten onderhouden. Ook bij een vaste relatie komt WhatsApp of Snapchat kijken, al is het maar voor praktische zaken. Benut dus in elke setting je voordelen optimaal, maar je leeft uiteindelijk wel in de echte wereld.

vrouwen versieren online, Vrouwen versieren anno nu: online tot offline
Foto: Josh Howard