Er is nu geen excuus meer om niet mee te gaan op wintersport

CREDITS: Bigstock

Bij wintersport denk je waarschijnlijk aan witte pistes, blauwe lucht en après-ski. Dit alles probeer je iedere keer weer te bedwingen zonder daarbij met een gipsvlucht naar huis te moeten. Daarbij smeek je ieder jaar weer dat die ene vriend meegaat, maar ieder jaar heeft hij wel een nieuw smoesje. Nu telt geen enkel smoesje meer om niet mee te gaan. Want tegenwoordig is het ook niet gek meer om te karten op wintersport!

Karten in de sneeuw, waarom nu pas?

We hebben ons allemaal wel eens op glad ijs begeven, maar karten is nou niet echt rocket science. Iedereen heeft het wel eens gedaan, zelfs zonder rijbewijs zou je een heel eind moeten komen. Voor die vriend die ieder jaar weer de meest geweldige smoes weet te verzinnen: it’s over mate!

Karten wintersport, Er is nu geen excuus meer om niet mee te gaan op wintersport

Karten op wintersport

Dat er niet meer banen zijn in wintersportgebieden om te karten is eigenlijk best bijzonder. Waar je bij een gewone kartbaan eerst een plak asfalt moet neerleggen, banden stapels moet maken en vangrails moet bouwen. Hoef je in wintersport gebieden enkel maar een mannetje met een sneeuwschuiver te regelen te wachten totdat de witte bouwstof naar beneden komt dwarrelen. Wel even de openingstijden even vermelden.

Hier kun je sneeuw karten

Je kunt naar Skidome in Rucphen om alvast te gaan oefenen voor wanneer je op wintersport gaat. Maar ook in veel bekende wintersportgebieden loop je tegenwoordig tegen een kartbaan aan in de sneeuw. Een leuke afwisseling tussen het skiën en boarden door of als je een setje kniebanden buiten werking stelt op dag één van je vakantie.

In Val Thorens hebben ze het goed begrepen. Daar vindt je een kartbaan waar ze zelfs in de winter wedstrijden organiseren. De Trophée Andros is een competitie die daar jaarlijks wordt gereden. Ook verderop in Serre-Chevalier vindt je een piste voor vier banden. Ook Max Verstappen en Pierre Gasly bij Red Bull weten hoe het moet!

 

 

 

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…