Op de bucket list: Downhill Fat Bike in Les Menuires

Les Menuires heeft zichzelf als doel gesteld om het meest toegankelijke gebied van Les Trois Vallées te zijn. Toegankelijk in de vorm van budget en in de vorm van activiteiten. Naast skiën en snowboarden kun je er dus nog veel meer toffe dingen doen. En dat tegen acceptabele prijzen. Een goed voorbeeld daarvan is ‘Downhill Fat Bike’ in de sneeuw. Super vet!

Downhill Fat Bike in Les Menuires

Fat Bike

Get a grip

De Fat Bike is een soort mountainbike, maar dan met dikke wielen. Ze hebben geen spikes, maar wel een grof profiel op de banden. Daardoor heb je een fantastische grip op de meest gladde ondergronden. Dus ook in de sneeuw. Je kunt ermee omhoog fietsen, maar veel toffer is het om ermee te downhillen. Neem dus lekker lui je Fat Bike mee in de gondel omhoog en stort jezelf van de berg naar beneden.

Alles voor de kick

Eerlijk is eerlijk: voorafgaand aan de afdaling kan de spanning best een beetje oplopen. Het Fat Bike parcours van Les Menuires kent aardig wat steile hellingen en een hoop bochten. Een extra spanningselement is dat je met een fiets in de sneeuw flinke schuivers kunt maken en dus ook best wel hard kunt vallen. Maar spanningen zijn nergens voor nodig. De Fat Bike heeft sterke remmen en een gigantisch goede grip. Opperste controle én een adrenalinekick gegarandeerd.

Fat Bike

 

Vette like voor de Fat Bike in Les Menuires

In Les Menuires kun je op woensdag, donderdag en vrijdag Fat Biken op het 4km lange parcours van Roc ’n Bob, de sleebaan. Je gaat in de eerste gondel van de dag naar boven, zodat je gegarandeerd een super smooth afdaling hebt. Via 20 bochten bike je 400 hoogtemeters naar beneden. Reserveer uiterlijk een dag van tevoren. Dat kun je doen bij het kantoortje van de Roc ’n Bob, bij de gondel Roc1.

Voor 35 euro krijg je toegang tot de gondel, een Fat Bike, helm, full body protector en Gérard, de guide, tot je beschikking.

 

Fat Bike, Op de bucket list: Downhill Fat Bike in Les Menuires

Fat Bike