Etiquette: zo slide je in haar DM

CREDITS: Freestocks

Houd je aan deze etiquette als je in haar DM slide

Je hebt natuurlijk Happn, Tinder en The Inner Circle. Maar tegenwoordig fungeert Instagram net zo prima als online dating platform. Mits je natuurlijk weet hoe je er gebruik van maakt. Zo is niet iedereen die aangemeld is op deze platforms op zoek naar een partner. Toch kun je proberen je slag te slaan. Niet geschoten, is altijd mis toch? Wel een beetje goed richten dan: zo slide je op een fatsoenlijke manier in haar DM.

Before the slide in the DM: een schoon profiel

Dit is belangrijk en veel mensen vergeten het. Zodra je iemand contacteert op social media, kijkt diegene naar je online profiel. Zelfs als je ergens solliciteert wordt er een online screening gedaan. Dit is ook een sollicitatie: of het nou als relatie, friends with benefits of one-time date is. Je wilt aangenomen worden.

Neem bijvoorbeeld Instagram: het fotoboek dat in een paar scrollen je leven laat zien. Natuurlijk maken we dit allemaal mooier dan het is. Zij gebruikt vast ook een filtertje of zes om er mooier uit te zien en niemand plaatst foto’s van saaie vrijdagavonden op de bank. Zorg dus dat je goed voor de dag komt op je foto’s. Die wazige foto op Lloret van tien jaar geleden waarbij de sangria uit je neusgaten liep, hoeft niemand te zien. Delete.

slide dm, Etiquette: zo slide je in haar DM
Foto: Erik Lucatero

Lees de signalen van haar profiel

Staat ze verdacht vaak zoenend met een gast op de foto? Grote kans dat dit haar vriend is. Of ze heeft wel een hele speciale band met haar broer. Either way: geen goede potentiële kandidaat om je slag te slaan.

Kijk goed naar haar profiel, op welk platform dit ook is. Zo kun je ook goede onderwerpen of interesses vinden om op in te haken. Je mag ook best een foto liken. Dat is een goede ego-streler. Liever geen like-bombs achterlaten, waarbij je haar dood gooit met likes. Het is onpersoonlijk en irritant om ineens 80 meldingen te krijgen van iemand die niet eens elke foto echt bekeken heeft.

De uitnodiging om in haar DM te sliden

De nodige voorbereidingen zijn getroffen en je hebt je onderzoek voltooid. Je profiel is er klaar voor en haar profiel is uitnodigend genoeg om haar aan te spreken. Volgens expert Katherine Lewis moet je echter ook een ander soort ‘uitnodiging’ krijgen om haar te benaderen. Wat wordt hiermee bedoeld?

Als ze jou terug volgt, je vriendschapsverzoek accepteert of wellicht zelfs een like terug schiet, is dat vaak een indicatie. Er is een wederzijdse interesse. Als ze heel stoer is, benadert ze je misschien zelf al. Emancipatie enzo.

Slide in the DM nadat je elkaar al in het echt ontmoet hebt

Vaak komt het ook voor dat je iemand al ontmoet had, maar geen nummers uitgewisseld hebt. Geen probleem, natuurlijk. Er is niet zoveel verschil tussen WhatsApp of andere vormen van DM-en. Wel des te leuker om iemand te benaderen op een persoonlijke manier. Je kunt zo inhaken op jullie eerdere ontmoeting.

Alles behalve “Hey dit is Tim van vrijdagavond, aangezien we nog niet zo ver kwamen de vorige keer hierbij een foto van mijn pik” wordt vaak vrij goed ontvangen. Niet té persoonlijk dus. Vraag hoe die ene presentatie was gegaan of dat ze haar dronken vriendin nog heelhuids terug gevonden had.

De communicatie behouden: verblijven in de DM

Yes, je bent binnen. Je hebt haar benaderd en ze reageert met meer dan twee woorden. Lekker bezig, vriend. Pas wel op: de relatie is nog fragiel. Totdat je haar kan bewijzen hoe veel leuker je in het echt bent, kan er nog van alles mis gaan.

Houd het gesprek gaande. Laat in je communicatie zien dat je geïnteresseerd bent. Niemand kan reageren op een ‘haha oké’. Wees ook niet bang als het eventjes een middagje stil valt. Zo weet ze ook dat je een leven hebt. Pak het daarna wel weer leuk op.

Als we het toch over middagjes hebben: app wel op redelijke tijden. Het is vrij raar als je haar ’s nachts ineens dronken berichten gaat sturen. Overmoed is niet ongekend bij dronkenschap. Abrupte nachtelijke berichtjes zijn bovendien ook eerder voor je booty call dan die meid die je wilt daten.

Loopt het goed? Natuurlijk, je hebt de tips nauwkeurig opgevolgd. Tijd om samen offline te gaan.

slide in dm
Foto: Logan Armstrong