Deze skills heeft iedereen nodig voor een succesvolle carriere

CREDITS: Austin Distel

Niet ongerust worden, niemand is perfect. Maar als je al deze vaardigheden in je skillset hebt, maak je een goede kans om succesvoller te worden dan Bill Gates en Warren Buffet bij elkaar. We gaan het dit artikel namelijk hebben over professionele vaardigheden die zorgen voor succes. Veel van deze carrière skills kan je op school leren, maar soms heb je er talent voor. Neem bijvoorbeeld de geboren leider, of de IT-specialist die al jaren lang kan hacken.

Skills voor een succesvolle carrière

Kritisch denken

Het vermogen om problemen op te lossen en wel overwogen beslissingen te nemen is erg belangrijk. Misschien wel een van de meest waardevolle carrière skills die je als werknemer kan hebben! Het vergaren van relevante informatie van verschillende bronnen is een hele toffe vaardigheid die op meerdere vlakken kan worden gebruikt.

IT skills

We staan met zijn allen geen dag stil, we blijven innoveren en ontwikkelen. Een van de bijkomstigheden is de introductie van IT. Dit wordt steeds belangrijker bij heel veel bedrijven, maar onderwijs blijft uit. Er zijn te weinig IT studenten, dit is dus een belangrijke vaardigheid bij werknemers. Hier kan jij jezelf mee onderscheiden van rest!

carrière skills, Deze skills heeft iedereen nodig voor een succesvolle carriere
Foto: Brooke Cagle

Zelfverzekerdheid

We schreven er al eens eerder over, je moet zelfverzekerd zijn! Let wel op, wordt niet arrogant. Het bereiken van doelstellingen en targets op het werk hangt samen met de mate van zelfverzekerdheid. Zeg jij tegen jezelf dat je het toch nooit gaat halen, dat zal dat waarschijnlijk ook zo zijn. Ben zelfverzekerd, hier gaan successen mee gepaard!

Ben kritisch op jezelf

Dit is best wel lastig. Denk maar eens aan een sollicitatiegesprek waar ze je naar jouw slechte eigenschappen vragen. Dat is een van de lastigste vragen die je krijgt op een gesprek. Kan je dit goed? Dan laat je zien dat je niet perfect bent, en dat wordt gewaardeerd! Geloof ons maar.

Er zit geen ‘ik’ in team

Vandaag de dag is alles in teamverband. Managers worden overbodig want elk bedrijf bestaat uit de zogenaamde ‘zelfsturende teams’. Ben je een einzelgänger? Dan kan je dat nog wel eens in de problemen gaan brengen. Zorg ervoor dat je meningen en eigenschappen van anderen kan accepteren, daar wordt jouw leven een stuk aangenamer van. Kan je jezelf mateloos irriteren aan die ene collega? Praat daar dan eens over, hier ga je een stuk productiever van worden.

carrière skills
Foto: Alex Kotliarskyi