Deze whiskeyglazen geven de ultieme smaakervaring en juiste temperatuur

CREDITS: IG @Liitonwhisky

We houden allemaal wel van een lekker glaasje whiskey. Vind je het niet lekker? Dan heb je toch de behoefte om zo’n whiskey glas vast te houden. Het heeft gewoon iets speciaals. Vooral omdat helden zoals Harvey Specter, Cillian Murphy en James Bond niet vies zijn van een glaasje whiskey. We zien het als iets mannelijks. En dat wil je drinken in stijl. Deze whiskeyglazen zijn toch wel van een ander niveau.

De Everest Crystal Whiskey Glasses zorgen voor de perfecte tempratuur

We waren aan het rondneuzen op Kickstarter en toen kwamen we de Everest Crystal Whiskey Glasses tegen. Naast het feit dat het er bruut uitziet met de precisie-glassculptuur van de Mount Everest, viel ons nog iets op.

Het zou je drankje in slechts 18 seconden op de juiste temperatuur brengen. Zeg maar dag tegen de whiskey on the rocks. Met deze whiskeyglazen komen ijsklontjes en whiskeystenen nooit meer in de buurt van je whiskeyglas.

Whisky glazen
Foto: IG @liitonwhisky

Op natuurlijke wijze een unieke smaakervaring

Het 3D-bergontwerp is niet alleen voor de sier gemaakt, er zit een systeem in. Het bergontwerp biedt een ingebouwde beluchting waardoor je op een natuurlijke wijze de smaken van je whiskey ontgrendelt. Op deze manier zal je smaakervaring net wat anders zijn dan normaal gesproken.

Door het ontwerp golft de whiskey in het glas en dit zorgt voor maximale oxidatie. Dit proces dwingt de whiskey eigenlijk om meer ethanol te verdampen. Op deze manier worden de aroma’s op de neus en op je smaakpupillen ultiem getest. Zo kan je heerlijk je avonden afsluiten met een glas whiskey.

Hoe kan het glas in recordtijd zorgen voor de perfecte tempratuur?

Het bedrijf Liiton beschikt over een gepatenteerd Chill-Charge System. Het systeem is dus ingebed in het whiskyglas. Je moet het glas in de vriezer bewaren zodat het glas zich kan opladen met koele energie.

Je kan de whiskey binnen 18 seconden gelijkmatig naar de juiste temperatuur laten dalen zonder dat je überhaupt gebruik maakt van ijsklontjes of whiskeystenen. Zeg maar dag tegen je verwaterde whiskey en zeg hallo tegen een onvervalste whiskey-drinkervaring.

https://www.youtube.com/watch?v=4o_qSVH9d58&feature=emb_title