Met Jim Beam maak je van iedereen een whiskyliefhebber

Het verlangen om ergens bij te horen is van alle tijden, maar momenteel misschien wel groter dan ooit. De whisky-categorie negeert dit al jaren volledig en dit is exact waar Jim Beam zich op wil richten. Hun doel is de welcoming spirit in ons allemaal te inspireren. Jim Beam is een toegankelijke bourbon, met een verbindend karakter. Proost met familie, vrienden of nieuwe vrienden. Want iedereen is welkom.

Come as a friend, leave as family

Jim Beam heeft een zacht en enigszins zoet, gebalanceerd karakter. Zoals je van een bourbon verwacht, proef je tarwe en eikenhout maar zitten er dus ook veel zoete tonen in het smaakprofiel.

Deze unieke, verfijnde smaak krijg je naar minimaal 4 jaar rijpen op Amerikaanse witte eikenhouten vaten. Een traditie die Jim Beam al sinds het begin heeft en nog steeds met liefde voortzet.

, Met Jim Beam maak je van iedereen een whiskyliefhebber

Het verhaal van Jim Beam is al meer dan 200 jaar oud en zit al zeven generaties in dezelfde familie. Al in 1795 besloot de Beam-familie de bourbon twee keer zo lang te rijpen als dat de wet voorschrijft. En dit doen ze dus tot op de dag van vandaag. Dit, én de hechte familietraditie, maakt dat Jim Beam een van ’s werelds beste bourbons.

All bourbon is whiskey, but not all whiskey is bourbon

Alleen Amerikaanse whisky die voor minstens 51% van maïs gemaakt wordt, mag de naam bourbon dragen. Dit geeft een vaak wat zoetere smaak. Naar alle waarschijnlijkheid vindt bourbon zijn oorsprong in de Appalachen, in het grensgebied van de staten Kentucky en Virginia, waar Ierse en Schotse immigranten begonnen met experimenteren eind 18e eeuw. Eén van die immigranten kennen we… Jim Beam.

Jim Beam Highball

Hoewel ze bij het merk zeggen dat je Jim Beam moet drinken ‘any damn way you please’, is een verfrissende Jim Beam Highball toch wel dé aanrader. Mix 1 deel van de bourbon uit Kentucky met 3 delen Ginger Ale over ijs en top af met een citroenschijfje. Even roeren en klaar. Maar maak er nooit maar één, want Jim Beam smaakt het lekkerste als je ‘m deelt.

Bewijs hiervan nodig? Begin 2020 serveerden we de Jim Beam Highball op onze eigen event, MANIFY: Out of office. Check hier de beelden:

Ideale cadeau

Dit maakt een fles Jim Beam White dan ook het perfecte cadeau voor de feestdagen. Natuurlijk is het altijd leuk om een goede fles whisky te geven aan een liefhebber, maar door het aanspreekbare karakter van de bourbon kan je iedereen er blij mee maken. En het stukje eigen belang is natuurlijk ook top: want een fles Jim Beam wordt nooit alleen genuttigd, dus je kan altijd een graantje meepikken.

, Met Jim Beam maak je van iedereen een whiskyliefhebber

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…