Dit zijn de beste whisky’s onder de €50,-

Hoe geliefd het drankje ook is, je portemonnee is er vaak minder blij mee. Een fles whisky kan aardig snel in de centen lopen. Gelukkig zijn er ook flessen die iets liever zijn voor je portemonnee. En qua smaak doen ze zeker niet altijd onder aan extreem dure flessen. Ideaal voor de beginners, als cadeau of om een keer iets nieuws te proberen. Wij hebben een mooie selectie gemaakt van de beste whisky’s onder de €50.

De beste whisky’s onder de €50

Glendfiddich 15 Years

Deze Glendfiddich is een 15 jaar oude malt whisky dat tot in de perfectie is gerijpt. De whisky is gerijpt in drie vaten. De eerste is een Spaans eikenhouten vat waarin eerst sherry heeft gerijpt. Vervolgens een Amerikaanse eikenhouten vat waar voorheen bourbon in heeft gerijpt en als laatst gerijpt in vaten van nieuwe Amerikaans eikenhout. Als laatste stap wordt deze whisky overgeheveld in het Solera-vat. Het Solera-vat is een handgemaakt, indrukwekkend groot vat en er past zo’n 38.000 liter in. Het vat blijft halfvol zodat dit zorgt voor een complexe kwaliteit van de whisky.

Je betaalt voor een fles Glendfiddich 15 Years €49,99.

Redbreast 12 Year Old

De Redbreast heeft een goede balans tussen kruiden, fruit, sherry, romigheid en geroosterde noten. De complexe en volle smaken worden behouden door de lange afdronk dat deze whisky heeft. Hij komt direct uit het vat, zonder te filteren en zonder water toe te voegen. Puurder kan bijna niet! De whisky is goed om met een blokje ijs te drinken en perfect voor in cocktails.

De Redbreast 12 Year Old kost €46,99.

https://www.instagram.com/p/BgboDFUH8u6/?taken-by=redbreastwhiskeyus

Glenfarclas 105

‘Vallei van het groene grasland’ – de betekenis van de naam Glenfarclas, afkomstig uit het Gaelic. De whisky heeft een geur van karamel en gedroogd fruit. Een volle, zachte smaak van honing, vanille en fruit. De Glenfarclas is één van de eerste single malt whisky’s die op vatsterkte zijn gebotteld.

Deze vol en rijk van smaak whisky kost €35,99.

Johnnie Walker Black Label

De Johnnie Walker Black Label is een rijk, complexe maar toch evenwichtige whisky. Johnne Walker staat natuurlijk bekend om zijn herkenbare logo en schuine label. De whisky’s van Johnnie Walker kent verschillende blends en Black Label is daar een waar icoon van. ‘De Everest onder de whisky’s’. Deze whisky wordt door veel andere luxe blends als maatstaaf gebruikt. De blend heeft ten minste twaalf jaar gerijpt en brengt smaken uit alle vier de hoeken van Schotland. De Johnnie Walker Black Label proeft donkere vruchten en zoete vanille met een kenmerkende rokerigheid.

De Johnnie Walker Black Label kost €30,99.

Knappogue 12 year

De Knappoque is een Ierse whisky. Op een vat gerijpt met smaken van honing en vanille. Een smaakvolle mild en zachte whisky die gemakkelijk wegdrinkt. Lekker om puur te drinken of om cocktails mee te maken.

Een fles Knappogue 12 Years kost €47,99

 

Ardbeg 10 Year Old

Een rokerige Islay malt whisky uit Schotland. Het ruwe landschap is een inspiratie geweest voor de smaak van Ardbeg. De Ardbeg karakteristieke geturfde smaak. Deze whisky is niet voor de poes, het is namelijk een van de meest complexe whisky’s die er bestaan. En tegelijkertijd een van de beste single malts.

Dan is €39,95 natuurlijk een prima prijsje voor een fles Ardbeg.

Green spot

In 1805 in wijnhandel Mitchel & Son opgericht, zij verkochten een reeks aan whisky’s onder de naam ‘Spot’. De naam is ontstaan doordat het bedrijf een vlek gekleurde verf op de vaten markeerde om zo de verschillende leeftijden duidelijk te maken. Blue spot, Red spot, Yellow spot zijn hier een aantal van. De Green Spot heeft zich ontwikkeld tot één van de populairste whisky’s ter wereld. Green Spot is zeven á acht jaar gerijpt. De whisky heeft een zoete rijke smaak vanaf het begin, en slaat vervolgens om in een geweldige pittigheid.

Een flesje Green Spot kost €44,99.

https://www.instagram.com/p/BgJTDdtFAt3/?taken-by=greenspotirishwhiskey