Classic: stijlicoon Xabi Alonso showt zijn indrukwekkende horlogecollectie

CREDITS: DONOSTIA KULTURA / Creative Commons

Profvoetballers pronken graag in oversized sweaters met grote logo’s of ze lopen rond in té opvallende chunky sneakers. Geen probleem natuurlijk, want dat soort items bepalen grotendeels het straatbeeld vandaag de dag. Daarentegen is het wel jammer dat voetballers niet meer een klassieke look kiezen. Misschien brengt deze short film over Xabi Alonso en zijn horlogecollectie ze op andere gedachten.

De Spanjaard was in zijn tijd – hij stopte in 2017 – één van de meest modieuze voetballers. Je noemt Alonso in een adem met mannen als Andrea Pirlo en David Beckham. Het toonaangevende MR PORTER reisde een aantal jaar geleden af naar München. In Beieren brachten ze een vrije dag door met de stijlicoon.

Xabi Alonso showt zijn indrukwekkende horlogecollectie

De short film staat in het teken van zijn horloges. Hij is namelijk niet alleen verliefd op het spelletje voetbal, maar ook op klassieke uurwerken. Zijn classic watches ademen stuk voor stuk stijl. Allemaal.

IWC om de pols, Porsche 356 onder de bips

Alonso straalt rust uit in terwijl hij in een zeer stijlvolle Porsche 356 rijdt. Deze klassieke auto lijkt voor hem gemaakt. Verder bestaat zijn dag uit wandelen met zijn Britse bulldog, een snack maken voor zijn kids en zichzelf klaarmaken voor een diner met zijn vrouw.

In de film bespreekt hij een deel van zijn horlogecollectie. Bij iedere horloge moet hij denken aan een mijlpaal. Zo heeft Xabi Alonso zijn Franck Muller – gelimiteerd tot 30 stuks – gekregen na de legendarische finale Liverpool – AC Milan in 2005. En zijn IWC heeft hij gehad van zijn vrouw nadat ze getrouwd waren. Wát een liefde.

Check ook: Dit is de nieuwe Bugatti van Cristiano Ronaldo