TUDOR Black Bay Ceramic: nieuwe, Zwitserse techniek met een vintage randje

Het legendarische TUDOR lanceert het Black Bay Ceramic-model. Een volledig zwarte, keramische (verrassend) uitvoering van de Black Bay. Onder de matzwarte wijzerplaat bevindt zich ook een nieuw uurwerk: de MT5602-IU. Het is het eerste horloge van TUDOR met het befaamde METAS-certificaat. Hoewel de techniek dus splinternieuw is, geven de wijzers en het overall design een vintage-gevoel. aan. De wijzers kennen we uit de TUDOR-duikers die we eind jaren ’60 zagen. Een aardige prestatie die je met trots om je pols kan leggen.

TUDOR Black Bay Ceramic

Sinds 1926 maken de Zwitsers al steengoede horloges waar je u tegen zegt. Nu slaan ze anno 2021 weer een bijzondere slag met hele lekkere kenmerken. Het horloge is een mooie stap verder weg van Rolex en onderscheidt zich in de grote markt van sporthorloges onder de €5000,-.

TUDOR Black Bay Ceramic, TUDOR Black Bay Ceramic: nieuwe, Zwitserse techniek met een vintage randje
Foto: Tudor

Specs TUDOR Black Bay Ceramic

  • Kast met een diameter van 41mm van mat zwart keramiek.
  • Koepelvormige wijzerplaat, mat zwart, met toegepaste uurmarkeringen.
  • ‘Sneeuwvlok’-wijzers, een van de kenmerken van de TUDOR-duikhorloges die in 1969 werden geïntroduceerd, met Zwitserse Super-LumiNova®-lichtgevend materiaal van klasse A.
  • Fabricage kaliber MT5602-1U, gecertificeerd door het Zwitserse officiële chronometer testinstituut (COSC), met een siliconen spiraalveer en een gangreserve van 70 uur.
  • Master Chronometer-certificering.
  • Een overdraagbare garantie van vijf jaar zonder registratie of periodieke onderhoudscontroles.

Een horloge met deze technische en esthetische eigenschappen, plus de historie van het merk, maakt de Black Bay Ceramic een mooie toevoeging aan je collectie. Buiten dat ziet de nieuwe Tudor er gewoon superstrak uit. De adviesprijs is CHF 4.500,-. Dat bedrag komt neer op een kleine €4.100,-. Dan weet je waar je het voor doet. Check hier álle specs en het hele verhaal.

LEES OOK
Pinterest Drop #57: vintage watches
Pinterest is een onderschat fenomeen. Deze inspiratiesite heeft alles om jou te inspireren voor een onderdeel van leven: van mode tot interieur en van lifestyle-tips tot reiscontent.…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…