Smartwatch kopen? Hier moet je op letten

CREDITS: Bigstock

De horloge is een onmisbaar detail van je outfit maar tegenwoordig ook niet weg te denken bij alledaagse activiteiten. De mogelijkheden zijn er al een tijdje om met je horloge te kunnen zwemmen, hardlopen, slapen, noem het maar op, niets is te gek. De smartwatch is steeds populairder aan het worden en daarom hebben wij onderzocht waar je op moet letten als jij een nieuwe smartwatch wilt gaan aanschaffen. Check snel de smartwatch kopen guide.

De smartwatch kopen guide

Smartwatch kopen
Foto: Artur Łuczka

Voor welk gebruik

Stel jezelf eerst de vraag bij welke gelegenheden jij een smartwatch wil gebruiken, mits je er al uit bent of je überhaupt wel voor een slim klokje wilt gaan. Ons advies is anders eerst even dé guide te checken, waar je op moet letten als je een horloge gaat kopen.

Okay, je bent dus nog steeds geïnteresseerd in een smartwatch kopen. Maar voor wat voor gebruik gebruik zoek jij een horloge? Tegenwoordig kun je véél meer met dat klokje om je pols dan alleen checken of het alweer tijd is om naar huis te gaan. Naast dat je je stappen en hartslag kunt meten, is een smartwatch perfect voor sportieve actieveten. Ben je een fanatieke sporter dan heb jij een met sport-smartwatch, een perfecte buddy erbij! Hiermee kun je namelijk jouw prestaties tracken en verbeteren.

Zoek je een horloge voor alledaags gebruik dan kies je al gouw voor een smartwatch die niet perse gefocust is op het bijhouden van jouw sportactiviteiten. Je kijkt al sneller naar een smartwatch dat meer op een ‘gebruikelijke’ horloge lijkt. Een klok om je pols is natuurlijk meer dan alleen het meest essentiële detail van je outfit. Dit pronkstuk verteld al veel over jou, als persoon. Een sport-smartwatch, wordt geassocieerd met een sportieve en actieve levensstijl. Een alledaagse smartwatch connect eerder de persoon die alles wilt bijhouden via zijn horloge en meer dan alleen de tijd wilt lezen op zijn pols.

Functioneel

Tegenwoordig kun je eigelijk niet meer zonder telefoon de deur uit, of je mist al 10 belletjes, 20 mailtjes en laat staan de tientallen appjes. Nu komt daar steeds sneller verandering in doordat veel van de functies op je smartphone nu ook al beschikbaar zijn op de nieuwste generatie smartwatches.

Apple Watch kopen
Foto: Lloyd Dirks

In home
Doordat alle snufjes in huis steeds slimmer en slimmer worden kun jij nu ook gewoon vanuit je luie stoel je boxen, je lampen en zelfs je slimme thermostaat besturen vanaf je horloge. Er is slechts maar één handeling nodig om dus het licht, geluid, warmte maar ook je tv te besturen in je huis. Té chill!

GPS
Met de ingebouwde gps in je smartwatch kun jij gemakkelijk zien welke kant je op moet maar ook kun je je afgelegde routes bijhouden. Handig als je je de volgende ochtend afvraagt waar je allemaal weer hebt uitgehangen vannacht.

Waterdicht en Sport-bestendig
Wellicht gebruikte je voor het zwemmen voorheen nog geen horloge omdat het simpelweg nog niet kon of omdat je bang was dat hij toch niet helemaal waterdicht zou zijn. Nu kun je met de juiste smartwatches met een gerust hard een duikje nemen en herkent je horloge je automatisch je zwemslagen.

Doordat je smartwatch bluetooth gekoppeld is kan je met je draadloze headphone ongestoord zonder telefoon direct vanaf je horloge muziek luisteren. Laat die net-in-je-broek-passend telefoon dus lekker thuis tijdens het hardlopen.

Je mist overigens ook geen belletjes, mailtjes of andere berichtjes meer van je telefoon omdat de nieuwste smartwatches uitgerust zijn met een 4G simkaart zodat je altijd live bent. The future is here!

Gezondheid

Ga bewuster met je leven om. Door je beweeggegevens bij te houden krijg je meer inzicht in je gezondheid, om zo uiteindelijk een langer bestaan te kunnen leven. Met slechts een handomdraai heb jij inzicht in jouw hartslag, je afgelegde stappen en beklommen trappen en zelfs je slaap ritme! Keep on dreaming, zou je denken? Maar nee, de technologie is er echt! Naast dat je kunt zien wat je hebt afgelegd wil je tuurlijk ook weten wat dit omgerekend nou betekend. De ‘slimme horloges’ hebben allen een een verbrande calorieën functie. Zo kun je dus op je pols aflezen of je dat extra hamburger beter kan laten staan of niet.

Fitbit
Foto: Artur Łuczka

Doordat we steeds bewuster worden van onze levensstijl, hebben de smartwatch manufacturers ingespeeld op deze trend. Tegenwoordig wordt zelfs je stresslevel gemeten door onderander het meten van een te hoge hartslag. Wanneer nodig, zal je horloge ademhalingsoefeningen aanbevelen om je weer rustig te krijgen.

Design

We onderscheiden eigelijk drie verschillende hoofd categorieën in de designs van de smartwatches;

Allereerst hebben we de categorie waar we al eerder over spraken, de sport-smartwatch. Deze smartwatches hebben een sportief en futuristisch uiterlijk. Zij dienen met name de drager van het horloge inzicht in zijn (sport)prestaties te geven. Vaak hebben deze horloges een wat smaller-ogend scherm omdat, je er niet alle berichtjes van de familie app wilt gaan lezen tijdens het sporten.

Niet alleen specifieke sport horloges hebben deze futuristische en moderne look. Apple gebruikte tot haar vierde serie Apple watches een vierkant frame. Nu heeft Apple bij de nieuwe 5 series gekozen voor een groter scherm en dus is deze voortaan rechthoekig.

Last but not least, de smartwatches met een meer ‘horloge’ uiterlijk. klinkt best logisch toch? En dat is het ook. Als je niet te veel wilt afwijken van het ouderwetse ronde horloge, dan heb je gelukkig genoeg keuze in het smartwatch aanbod.

Smart collectie
Foto: Cezar Sampaio

Levensduur

Wanneer je overstapt op een smartwatch, kom er natuurlijk een nieuw probleem kijken dat je voorheen niet van zelfsprekerd was. Het opladen van je smartwatch. De meeste smartwatches gaan gemakkelijk een dag mee en moet je vervolgens de volgende dag of s’nachts -mits je er niet mee slaapt- opladen. Gelukkig zijn zijn de smartwatches van Huawei al een stuk verder ontwikkeld en kun je twee weken doen met jouw smartwatch, zonder deze op te laden!

Een smartwatch kopen; voor welk merk ga je dan?

Nu weet je eindelijk een beetje de verschillen, de mogelijke functies en voor wat voor designs er beschikbaar zijn. Alleen voor welk merk kies je dan? Het spreek voor zich dat wanneer je een Apple freak bent je veel affiniteit met een Apple watch zult hebben. Dit hoeft echter niet te zeggen dat je een Samsung smartwatch niet met de nieuwste iPhone kunt gebruiken. In tegendeel zelfs, de meeste smartwatches zijn goed te combineren met verschillende soorten telefoons. Wij hebben in ieder geval enkele merken waar je eens een kijkje moet nemen voor jou volgende horloge: Apple, Samsung, Huawei, Garmin en Fossil.

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…