Patek Philippe horloge verbreekt record op veiling

Nieuw record voor horloge op veiling voor goed doel

Tijdens een veiling in Zwitserland is er een record verbroken toen een horloge voor maar liefst 31 miljoen Zwitserse Frank werd verkocht. Dit gaat omgerekend om 28,2 miljoen euro. Het bedrag werd binnen vijf minuten geboden door een anonieme bieder. Daarmee eist het Patek Philippe-horloge het record op voor duurste horloge ter wereld.

Het vorige record werd gevestigd in 2017, toen een horloge 15,3 miljoen euro opbracht. Het ging toen om een Daytona Rolex die door de acteur Paul Newman gedragen was. Het bedrag is dan ook een ruime recordbreker op het vorige record.

Geld naar een goed doel

Als je denkt: absurd bedrag voor een horloge. Think twice. Het geld dat opgehaald is, gaat volledig naar een goed doel. Het geld gaat naar het onderzoek van Duchenne spierdystrofie (DMD), een ziekte die spieren aantast en verzwakt.

Bovendien was het horloge ook met veel zorg gemaakt. Het horloge, dat speciaal voor deze veiling gemaakt was, lag jaren in productie. Het kostte maar liefst zeven jaar om de productie voor te bereiden en het horloge was nog eens twee jaar in productie.

Het gecompliceerde model beschikt dan ook over twee wijzerplaten en wel meer dan 20 functionaliteiten. Er zaten uiteindelijk meer dan 100.000 werkuren in ‘het meest gecompliceerde polshorloge ooit’.

Op veel vlakken dus zeker waardig voor het record.

 

patek philippe horloge record record horloge, Patek Philippe horloge verbreekt record op veiling record horloge, Patek Philippe horloge verbreekt record op veiling