De ultieme kerstfilm-marathon voor een Kerst tijdens de lockdown

CREDITS: Screenshot Office Christmas party | Paramount Pictures
Media

Wie denkt aan de gemiddelde kerstfilm, denkt aan een zoetsappig en voorspelbaar verhaal waar eigenlijk niemand op zit te wachten. Maar met de lockdown zit er niets anders op en is het kijken van een kerstfilm, of tien, ons enige redmiddel.

Om je de standaard kerstfilms te besparen hebben wij er een aantal voor je uitgezocht die wél leuk zijn om te kijken. Zet je bier maar vast koud en de zak popcorn in de magnetron, want dit is de ultieme kerstfilm-marathon voor je vrije dagen.

De ultieme kerstfilm-marathon voor tijdens de lockdown

Lethal Weapon

Dit is officieel geen kerstfilm, maar hij speelt zich wel af tijdens kerst. Dus dan telt het, vinden wij. Deze actiefilm gaat over rechercheur Riggs. Hij is levensmoe sinds de dood van zijn vrouw en hij wordt voor een klus gekoppeld aan zijn bijna gepensioneerde collega Murtaugh. Ze worden afgestuurd op een zwaarbewapende bende van drugsbaron The General. Omdat het Riggs niks kan schelen of hij de klus overleeft of niet, gaat hij gevaarlijk en baldadig te werk. Het is riskant, maar ook effectief.

A Bad Moms Christmas

Bij een film met Mila Kunis in de hoofdrol klagen we sowieso niet. Deze volgt drie ondergewaardeerde en overbelaste vrouwen die zich opmaken voor de Super Bowl onder de moeders: Kerstmis. Alsof het allemaal nog niet stressvol genoeg was, moeten ze ook nog hun eigen moeders tevreden zien te houden. Een prima komedie waar je de tijd wel mee door komt dus.

Die Hard

Ook Die Hard is geen officiële kerstfilm, maar hij speelt zich wel af tijdens een kerstborrel op kerstavond. Goed genoeg voor in dit lijstje dus. Het verhaal gaat over New Yorkse agent John McClane. Hij is tijdens de kerst in LA omdat hij bij zijn vrouw en kinderen wil zijn. McClane is op de kerstborrel van het werk van zijn ex-vrouw als een stel Duitse terroristen controle over de wolkenkrabber neemt. Door zijn verdekte positie weet hij de groep gijzelaars te ontlopen om zo de terroristen uit te schakelen en hun plan te saboteren. Op IMDb scoort hij trouwens een 8,2. Prima score voor een ‘kerstfilm’ dus.

The Holiday

Een romantische comedy is altijd goed, ook als het over kerst gaat. Dit keer gaat het verhaal over de Amerikaanse Amanda, gespeeld door Cameron Diaz. Omdat ze verschillende problemen in haar relatie heeft en het gezeur beu is, ruilt ze gedurende de vakantie van huis met die van een onbekende Engelse. Ze komt hierdoor in het leven van Iris en ze nemen tijdelijk elkaars leven over.

Batman Returns

Als Die Hard een kerstfilm is, dan is Batman Returns dat ook. Het verhaal speelt zich namelijk af tijdens de kerst in Gotham City. En hoewel de meeste kerstfilms gaan over gezelligheid en families, zijn de personages uit deze film allemaal familieloos. Misschien leuk voor de afwisseling. Ook tijdens de feestdagen zit je dus goed met een portie Batman en Catwoman op je scherm.

Bad Santa

Nóg een verademing tussen alle mierzoete kerstfilms. Deze film is alles behalve tortelduifjes, kerstlampjes en warme chocomel, en zit vol kots, snot, urine, seks, geweld en Billy Bob Thornton die de hoofdrol speelt als ranzige kerstman. Samen met een dwerg die fungeert als hulpelf, berooft kerstman Willie ‘s avonds allerlei winkels. Voor een avondje ouderwets hard lachen, ben je bij Bad Santa aan het juiste adres.

The Polar Express

Je kerstfilm-marathon is niet af zonder The Polar Express, hij móét erin. Deze gezellige winterfilm gaat over een jongetje die meegaat met de stoomtrein naar de Noordpool gaat. Daar beleeft hij het grootste avontuur van zijn leven. Je valt misschien niet per se in de doelgroep van deze film, maar toch is hij het kijken waard. Al is het maar omdat hij compleet anders is dan de rest.

Office Christmas Party

Een komedie met Jennifer Aniston, wat wil je nog meer. Ook het verhaal stelt niet teleur. Het begint namelijk bij de CEO van een familiebedrijf die de afdeling van haar feestende broer Clay sluit. Clay en zijn technisch directeur roepen hun collega’s bijeen en organiseren een groots kerstfeest om een potentiële klant te trekken. Dit moet leiden tot een goede verkoop waarmee ze hun baan kunnen redden. Maar al snel loopt het feest uit de hand.

Love Actually

We eindigen met een kerstklassieker die niet mag ontbreken tijdens de marathon, Love Actually. En hoewel de meeste kerstfilms vaak geen hoogstandjes zijn, wordt deze op IMDb beoordeeld met een keurige 7,6. Niet slecht dus. Daarnaast zal het waarschijnlijk niet de eerste keer zijn dat je deze film kijkt, iedereen heeft ‘m al ooit gezien. Desalniettemin toch het kijken waard. Vindt je vriendin ook leuk.

tags:
Total
4
Share