Dit zijn de wereldwonderen op aarde, volgens de wetenschap

CREDITS: Foto: Unsplash - Robert Lukeman

Als we aan jou vragen wat het mooiste plekje op de aardbol is, schieten er waarschijnlijk allerlei antwoorden door je hoofd. De wereld zit nou eenmaal vol wereldwonderen. Enfin, hoe mooi het plekkie ook is dat jij nu in je hoofd hebt: het gaat de wereldwonderen uit dit lijstje niet overtreffen. Of je moet deze spots zelf al eens hebben bezocht. De locaties uit dit lijstje zijn volgens een Brits onderzoek ondersteund met AI-intelligence namelijk de mooiste plekken ter wereld.

De mooiste wereldwonderen op aarde

Peyto Lake, Canada

We vallen maar direct met de deur in huis: het Peyto Lake in Canada is – in de ogen van de wetenschap –  het mooiste wereldwonder op aarde. En geef die AI-intelligence maar eens ongelijk als je de prachtige turkooisblauwe kleur van het met gletsjerwater aangevoerde meer ziet. Tel daarbij het fabelachtige bos bij op dat het meer omringd, en je hebt gewoon ware natuurporno.

wereldwonder, Dit zijn <strong>de wereldwonderen</strong> op aarde, volgens de wetenschap
Foto: Unsplash – Patrick Hodskins

Meeru eilanden, Malediven

Ah, de Malediven. Al decennialang steelt dit gebied de harten van de mensen, en het Meeru Island is de crème de la crème van de Malediven. Witte zandstranden, helderblauwe lagunes en cocktailbars all over the place: het zou eigenlijk onbegrijpelijk zijn als dit wereldwonder de top tien niet had gehaald.

wereldwonder
Foto: Big Stock

Jura-Kust, Engeland

Van de Malediven gaan we naar een iets minder tropische plek: Engeland. Een wereldwonder hoeft ook geen standaard helderblauwe zee te hebben om schitterend te zijn. Dat bewijst de Jura-Kust in Engeland. Langs dit Werelderfgoed heb je een schitterend uitzicht en vind je rotsen die al meer dan 180 miljoen jaar op deze aardbol staan. Dus als je denkt dat jij al aardig op leeftijd bent: think twice, amigo.

wereldwonder
Foto: Unsplash – Orry Verducci

Yosemite nationaal park, Amerika

Yosemite is misschien niet het grootste nationale park in de VS, maar wel de meest indrukwekkende. Hier vind je alles waar je ogen van dromen. Oké, dat is misschien niet helemaal waar, maar toch: granieten rotsen, prachtige watervallen die leiden naar imposante meren en gigantische sequoia-bomen zijn zeker niet verkeerd. Dit wereldwonder hoort op jouw bucketlist te staan.

wereldwonder, Dit zijn <strong>de wereldwonderen</strong> op aarde, volgens de wetenschap
Foto: Unsplash – Aniket Deole

Lake Tekapo, Nieuw-Zeeland

Op naar de plek waar de sunlovers onder ons blij van worden: Lake Tekapo is de zonnigste plek van Nieuw-Zeeland, met gemiddeld 2.400 zonuren per jaar. Het meer wordt gevoed door water van de Zuidelijke Alpen, waarbij het smeltwater van de sneeuw een licht-turquoise tint krijgt. Dat levert een schitterend wereldwonder op.

wereldwonder
Foto: Unsplash – Niklas Ohrogge

Niagara Falls, Canada

Surprise, surprise: weer een plek met water. Ditmaal hebben we het over de Niagara Falls in Canada. Dit wereldwonder trekt jaarlijks meer dan acht miljoen bezoekers, en dat is niet zonder reden: de drie watervallen die bij de Niagara Falls horen zijn adembenemend. Je kan hier zelfs een luchttour maken om het fabelachtige uitzicht naar the next level te brengen.

wereldwonder
Foto: Unsplash – Sergey Pesterev

Snowdon, Wales

We vertrekken van Noord-Amerika weer naar Europa. Naar Snowdon in Wales om precies te zijn. Dit wereldwonder trekt jaarlijks duizenden bezoekers die door het ruige landschap naar de top wandelen. Eenmaal de top bereikt worden ze getrakteerd op een indrukwekkend uitzicht over Snowdonia, Pembrokeshire, Anglesey en zelfs Ierland.

wereldwonder

Foto: Unsplash – Mark Neil Thomas

Puerto Princesa ondergrondse rivier, Filipijnen

‘Buitenaards’. Zo noemen reizigers de Puerto Princesa Underground River na een bezoekje. Hoewel het gebied van buiten al prachtig is, krijg je door het peddelen door de grottenstelsels heen pas echt mee hoe schitterend deze plek is. De grot zit vol opvallende rotsen, massieve kalkstenen en zeldzame flora en fauna zoals de kaketoe en de groene zeeschildpad.

wereldwonder, Dit zijn <strong>de wereldwonderen</strong> op aarde, volgens de wetenschap
Foto: Unsplash – David Dillmont

Marmergrotten, Chili

De Marmergrotten, a.k.a. Cuevas de Mármol is te vinden in de Andes in Chili. Eigenlijk zegt de foto genoeg, maar toch leggen we even uit waarom dit wereldwonder zo prachtig is: dit grottenstelsel heeft een prachtige geologische formatie door zeegolven die de oppervlakken van de marmeren rotsen al meer dan 6.200 jaar gladstrijken. Hierdoor zijn de marmeren rotsen getransformeerd tot prachtige gebeeldhouwde grotten.

wereldwonder
Foto: Big Stock

El Yunque, Puerto Rico

Last but not least: het El Yunque National Forest. Deze plek beslaat maar liefst meer dan 28.000 hectare. Daar is het jachtgebied van onze Koning niks bij, armoedzaaier dat het is. Het nationale woud heeft meer dan 200 soorten bomen en planten en heeft een enorme mix van dieren in het wild. Het jungle-achtige bos heeft watervallen en rivieren all over the place, en behoort met recht tot de top 10 wereldwonderen op aarde.

wereldwonder, Dit zijn <strong>de wereldwonderen</strong> op aarde, volgens de wetenschap
Foto: Big Stock
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…