Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken!

Je stapt in Amsterdam op het vliegtuig en 11,5 uur later sta je in het zuidelijkste puntje van Afrika, in Kaapstad. Het pérfecte beginpunt voor een reis je die je niet snel meer zal vergeten. Omdat we zelf dit jaar deze reis ook weer gaan maken, hebben we vast dé redenen op een rijtje gezet om Zuid-Afrika te bezoeken. Wie weet kan jij het rijtje aanvullen en ons wat mooie tips geven? Daarnaast maak je ook kans op twee vliegtickets naar dit heerlijke land!

7 Redenen om Zuid-Afrika te bezoeken

1. Een hele andere wereld

Pak je Google Maps erbij om te bepalen waar je volgende reis naartoe is dan is de vraag meestal, gaan we links- of rechtsaf. Ofwel: richting Amerika of Azië en Australië. Maar je kan dus ook naar onderen, hè vriend. Zuid-Afrika is óók aan de andere kant van de wereld en zal je versteld doen staan van haar schoonheid op zoveel verschillende gebieden. En scheelt je nog een jetlag ook.

, Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken!

2. Maar toch ook niet…

Afrika heeft vaak nog het stigma dat het alleen voor de échte échte avonturiers is, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Door de historische aanwezigheid van Europeanen (en Nederlanders) zal de cultuurshock in Zuid-Afrika niet ál te groot zijn. Zuid-Afrika is zeker geen Westers land, maar sommige gebieden, zoals Kaapstad, hebben daar zeker veel van weg. Wat het land voor sommigen een stuk toegankelijker maakt! Zelfs het Afrikaans is met een beetje concentratie goed te verstaan als Nederlander!

3. De geschiedenis

Juist omdat ons land een aardige vinger in de niet al te fraaie pap van Zuid-Afrikaanse geschiedenis heeft gehad, is het voor ons extra interessant om het land te bezoeken. We herkennen de verhalen van school en uit documentaires en dít is je kans om ze te horen van de locals en in het echt te zien.

Neem een kijkje in het Apartheid Museum in Johannesburg, met Nelson Mandela in de hoofdrol of bezoek Robbeneiland, bij Kaapstad.

, Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken!

4. Natuur, zoals natuur bedoeld is

De Nationale Parken in Zuid-Afrika zijn natuurlijk one of a kind. Je legt onmiskenbaar de link met ‘The Big Five’ en hebt beelden in je hoofd van uitgestrekte natuurgebieden waar de tofste dieren in het wild kunnen leven. Het leven zoals het door Moeder Natuur ooit bedoeld is. Er zijn maar liefst 19 Nationale Parken, waarvan het Kruger Park absoluut de bekendste is. Daarnaast zijn er talloze provinciale game and nature reserves en private game reserves. Vaak ook een stuk minder druk, dus betere wildlife shots voor jou!

5. Het weer

De Zuid-Afrikanen zijn met één ding gezegend en dat is het weer. Gemiddeld gezien heeft het hele land een gematigd klimaat. Afhankelijk van de periode en het gebied zal de temperatuur sterk verschillen, maar de zon laat zich er zeer, zeer regelmatig zien. Dit maakt Zuid-Afrika het ideale vakantieland, ook om lekker op het strand te chillen en tot rust te komen.

Het mooie is dat de seizoenen omgedraaid zijn. Als je écht even die Vitamine D-waarden op wil pompen, dan ga je lekker in de Nederlandse winter. Dan heb je twee zomers! Wil je er echt een actieve vakantie van maken, dan is de winter ook aan te raden. Het is dan wat koeler én droger over het algemeen. Dit resulteert in minder begroeiing en dus meer kans om dieren te spotten!

, Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken!

6. Kaapstad

Zuid-Afrika heeft drie hoofdsteden, waarvan Kaapstad er één is. En Kaapstad is heel chill. Er hangt een hippe, relaxte sfeer en er is enorm veel te doen. De Tafelberg, Robbeneiland, ontzettend veel restaurants en barretjes, een legendarisch nachtleven, wijnproeverijen, het strand, te veel om op te noemen.

We komen eind dit jaar bij je terug met een uitgebreide stedentrip-tip over Zuid-Afrika!

7. De prachtige authentieke danscultuur

Wist je dat tijdens de apartheid mijnwerkers met elkaar communiceerden door middel van een ‘gumboot dance’. De arbeidsomstandigheden waren keihard en er mocht niet gesproken worden. Daardoor bedachten de mijnwerkers een morsecode en gaven deze door doormiddel van het dansen en trommelen op- en stampen met hun rubberen laarzen.

Daarnaast zijn er in het enorme land nog veel meer super toffe dansen en gebruiken, die je gezien moet hebben. Als je ze bezig ziet, kan je niet stil blijven staan en zal je moeten erkennen dat je het heel hard aflegt tegenover ze, als houten Nederlander. Of toch niet?

WIN – Twee vliegtickets naar Zuid-Afrika!

Vind jij dat je wel de skills hebt om een Afrikaanse dans te doen of denk je gewoon: ik maak er een super toffe Hollandse versie van? Dan moet je even opletten, want wie weet word je naar Zuid-Afrika gestuurd! Als je vóór 3 april 2019 een filmpje upload van hoe je een gwara-gwara dans uitoefent, dan maak je heel veel kans op deze twee vliegtickets naar Zuid-Afrika! Hoe doe je zo’n gwara-gwara? Check hier het voorbeeld. Uploaden doe je op de Facebookpage van Ontmoet Zuid-Afrika.

Good luck!

, Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken!

, Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken! , Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken! , Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken! , Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken! , Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken! , Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken! , Waarom je dit jaar nog Zuid-Afrika moet bezoeken!

[powerkit_alert]Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met South Afrika Tourism.[/powerkit_alert]