Airbnb Finds: 3 next-level noorderlicht-spots

Wanneer we het hebben over een bestemming die iedereen op zijn bucketlist heeft staan, staat IJsland met stip bovenaan. En terecht.

Nu het hier ook koud is gaan, verandert onze social media feed. De watervallen, geisers en het vulkanische landschap zorgen in de winter voor een spectaculair uitzicht. En niet te vergeten: er is dan het meeste kans om het noorderlicht te spotten. Dat zorgt gegarandeerd voor een van die pinch-me moments.

Airbnb finds: Spot het noorderlicht vanuit deze dikke verblijven

Benieuwd naar de beste plekken om het noorderlicht te spotten? Wij delen alvast drie dikke verblijven via Airbnb met kans op dit natuurspektakel:

Glass cottage in IJsland

Deze glass cottage bevindt zich in het oosten van IJsland en is de perfecte accommodatie voor het spotten van het noorderlicht. Het huisje lijkt op het eerste gezicht knus, maar aan luxe zal het niet ontbreken. Bekijk de Aurora Borealis vanuit elke hoek van het huis door de grote raampartijen. Als je vanuit dit optrekje het noorderlicht niet spot, dan weten wij het ook niet meer.

Hier wakker worden is ook geen straf: met uitzicht over de grootste vulkanen van IJsland is je bed uitkomen nog nooit zo makkelijk geweest. Als je dacht dat het niet beter kon staat om op te warmen buiten de hottub van 39 graden al klaar. Warm onder het genot van een ijskoude Jägermeister helemaal op.

Overnachten in deze glazen casa is niet goedkoop. Jij en je beste maat betalen namelijk €259,- per persoon per nacht. Wees er snel bij, want de overnachtingen in deze accommodatie gaan als warme broodjes over de toonbank.

The Viking Lodge, IJsland


Tijdens een brute trip naar het Hoge Noorden hoort er ook een net zo brute villa bij.  Zei iemand daar designvilla met spectaculair uitzicht? Check! Dit luxe verblijf heeft ruimte voor jou en zeven andere vrienden. Van een compleet ingerichte keuken, vier moderne slaapkamers en designmeubelen –  alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijke vakantie. Nog niet overtuigd? Loop dan even door naar buiten want daar vind je de crème de la crème van het optrekje. Spring als een echte viking onder de buitendouche, om vervolgens op temperatuur te komen in de jacuzzi onder het genot van het lokale drankje Brennivin en het noorderlicht.

Voor een verblijf in deze luxe cabin moet je flink in de buidel tasten. Dit nederige stulpje kost namelijk €877 per nacht. Natuurlijk wordt dit gedeeld met zeven vrienden, en komt het uit op €109,- per persoon.

Wellness in vulkanisch landschap

De laatste accommodatie is zeker niet de minste. Relax in het verwarmde zwembad van dit luxe appartement, neem plaats in de jacuzzi of blaas stoom af in de sauna. Dit verblijf is van alle gemakken voorzien en zorgt ervoor dat je helemaal zen terugkomt. Het gelijkvloerse optrekje heeft twee slaapkamers en biedt plaats voor vijf personen. Met het stadje Hella als je achtertuin staan jullie binnen no-time bij bezienswaardigheden als Skógafoss of Black Sand Beach. Ook de welbekende Golden Circle is dichtbij en zeker een waard om van je bucketlist af te strepen. ‘s Avonds spot je het noorderlicht vanuit het appartement met weids uitzicht over de omgeving. 

Je boekt dit verblijf voor een bedrag van maar €74,- per persoon per nacht. Prima deal toch?