Smelt weg bij deze 8K-beelden van IJsland

Menig mens heeft op de bucketlist nog altijd die ene verre reis gepland staan. Azië, de Malediven, een safaritocht op zoek naar de Big Six of de klassieke backpack-trip door Australië: eerlijk is eerlijk, het is allemaal f*cking vet. Maar goed, we hoeven niet altijd naar het zuiden te gaan om op bucketlist-waardige plekken te komen.

IJsland heeft het allemaal

Het bewijs daarvan vinden we linksboven ons kleine kikkerlandje. Goed, het land werd vooral bekend met hun legendarische voorkomen tijdens het WK van 2014 – waarin ze tijdens de kwalificaties eerst al Nederland uitschakelden – maar naast synchroon klappen en als Vikingen ‘OEH’ roepen, heeft IJsland nog veel meer te bieden dan dat.

Het dunst bevolkte land in Europa heeft eigenlijk niets weg van Europa zelf. Integendeel, het is een bijna mythische plek. Zo spreken de IJslanders nog altijd de traditionele taal van de Vikingen en is de natuur allesbehalve wat wij in Nederland gewend zijn. Het noorderlicht, spectaculaire watervallen, geisers, vulkanen en ruige natuur: IJsland heeft het allemaal. Is er iemand te porren om als digital nomad te leven in IJsland? Nu wel hè.

IJsland, Smelt weg bij deze <strong>8K-beelden van IJsland</strong>

De prachtige 8K-video

En al die bijzondere natuurfenomenen zijn door het Youtube-kanaal ‘8K’ prachtig in beeld gebracht. De video duurt bijna 20 minuten lang en laat niet alleen de natuur van IJsland zien, maar brengt ook de cultuur en de mensen van IJsland in beeld. (Hoe weinig er daar ook van zijn.)

Het contrast tussen het levendige en groene deel van IJsland en het ijskoude witte deel wordt haarfijn tentoongesteld. Wat het mooiste gedeelte is van IJsland? Die laten we even aan jou over. De video is ondertussen bijna een miljoen keer bekeken, maar volgens ons verdiend die nog vele malen meer kijkers.

Source: