Oude kerk in Amsterdam is omgebouwd tot luxe appartement

Bij sommigen kruipen de rillingen al over de rug als er wordt gedacht aan het wonen in een kerk: het is er kil, koud en de sfeer is soms ver te zoeken. De leegloop van kerken zorgt er echter wel voor dat er creatief gedacht moet worden over wat er met deze ongelofelijke ruimtes moet gebeuren. Daarom maakt men er een woning van, waar de sfeer van een kerk volledig wordt weggevaagd. Zo’n mooie kerkruimte vind je gewoon in ons eigen Amsterdam.

Oude kerk in Amsterdam is nu een prachtig appartement

Wonen in een kerk is niet een alledaags dingetje (er geboren worden daarentegen…). Hoewel het fenomeen steeds meer voorkomt, blijft het toch een aparte keuze. Gelegen in een van de mooiste straten in de Plantagebuurt in Amsterdam, staat het fenomenale appartement. Met nog geen minuut lopen volgens Google Maps, sta je al voor de poorten van dierentuin Artis. Enkele oude elementen zoals glas-in-loodramen zijn nog bewaard gebleven, evenals de houten steunbalken. Verder is het appartement volledig gemoderniseerd waarbij de kelder is omgetoverd tot een zwembad. Hij is lang genoeg om elke ochtend baantjes te trekken. Hoef je niet meer naar de sportschool om je work-out neer te zetten.

Voor een mooi prijskaartje van 2,25 miljoen euro zou jij hier al kunnen wonen. Het is een grote som geld maar dan woon je wel in een bouwwerk dat je vrijwel zelden tegenkomt. Daarnaast krijg je hiervoor drie riante woonlagen, een privé parkeerplaats en het zwembad dat zich in de kleder bevindt. Op de begane grond krijg je er nog een mooi terras bij.

Mocht je nog twijfelen om de kerk te kopen, moeten we je helaas teleurstellen dat het riante onderkomen al verkocht is aan iemand anders die zich ook wel zag zitten in dit stulpje.