10 ondergewaardeerde bestemmingen in Europa

Europa is een continent dat ontzettend veel te bieden heeft, dat weten jij en ik allebei. Er kunnen een talloze schitterende roadtrips gemaakt worden en je kan eindeloos mooie steden bezoeken. Waarschijnlijk heb je ook al heel wat landen van Europa op je lijstje afgevinkt. Alleen is de kans aanwezig dat de bestemmingen die jij hebt bezocht overeenkomen met die van anderen.

Maar we willen uniek zijn, iets anders proberen. En daarin heeft Europa meer te bieden dan je zou verwachten!

Om in te laten zien dat er enorm veel te beleven is buiten de gebaande paden in Europa. Hebben wij een lijst samengesteld van Europa’s meest ondergewaardeerde bestemmingen. Plekken waar je heen kunt zonder andere hordes reizigers. Laat jezelf verassen door namen die misschien nog niet eerder in je op kwamen of waar je zelfs nog nooit van gehoord hebt…

Ondergewaardeerde bestemmingen in Europa

1. Liechtenstein

Dit kleine landje tussen Oostenrijk en Zwitserland is een van de rijkste landen van Europa. De omgeving lijkt sprookjesachtig met stijgende pieken, vele heuvels en oude kastelen. Daarmee is het een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven. De kwaliteit van leven staat hier hoog aangeschreven en er worden het hele jaar door culturele activiteiten georganiseerd door de bevolking.

ondergewaardeerde bestemmingen, 10 ondergewaardeerde bestemmingen in Europa2. Procida – Italië

Het eiland, gelegen in de baai van Napels, staat bekend als het best bewaarde geheim van Italië. Procida heeft nog echt een authentieke sfeer én een schilderachtige omgeving. Bij de levendige bars en restaurants aan het water, kun je terecht voor een klassiek Italiaanse maaltijd. Deze plaats noem je in één adem op met Vespa en een azuurblauwe zee. Om de benadrukken hoe mooi het hier is: Procida was het toneel voor films zoals II Postino en The Talented Mr. Ripley.

ondergewaardeerde bestemmingen, 10 ondergewaardeerde bestemmingen in Europa3. La Roque-Gageac – Frankrijk

Als een dorp dat gebouwd is tegen de rotsen in de Dordogne niet mooi is, dan weten wij het ook niet meer. Het staat bekend als een van de mooiste dorpen van Zuid-Frankrijk en herbergt een aantal exotische planten. La Roque-Gageac was in de Middeleeuwen een rijk dorp, aangezien de Dordogne een belangrijke handelsroute was. Dit is terug te zien in de architectuur. Een bezoek aan onder andere het kasteel van Beynac wordt aangeraden.

ondergewaardeerde bestemmingen, 10 ondergewaardeerde bestemmingen in Europa4. Kungsleden – Zweden

Eentje voor de wandelaars onder ons: Kungsleden, in het noorden van Zweden. De route is meer dan 250 kilometer lang en woorden schieten te kort voor wat je kan tegen komen. Van berkenbossen tot verborgen gletsjers en van rivieren tot hoge gebergten. Je wandelt door vier officiële nationale parken en één natuurreservaat.

ondergewaardeerde bestemmingen, 10 ondergewaardeerde bestemmingen in Europa5. Azoren – Portugal

Dit groepje eilanden, gelegen voor de kust van Portugal, is een van de best bewaarde geheimen van de Atlantische Oceaan. De meren zijn omringd met bossen, groene weiden en vulkanische grotten. Tel daar een groot aantal watervallen bij op en je hebt een natuurlijk wonder, genaamd de Azoren-eilanden.

ondergewaardeerde bestemmingen6. Albarracín – Spanje

Hoog op een bergtop in de Spaanse provincie Teruel, heb je het gevoel dat je een stap terug doet in de tijd. Albarracín heeft Islamitische en Middeleeuwse trekjes en heeft een onderscheiding gekregen voor cultureel belang. De steile straten zijn een belevenis op zich, met als hoogtepunt het plein Plaza Mayor. Aangezien het hoog op een bergtop ligt is het uitzicht ook nog is adembenemend, je kijkt namelijk over Guadalaviar rivier.

ondergewaardeerde bestemmingen7. Kobarid – Slovenië

Aangezien dat Kobarid gelegen is in een vallei, wordt het omringd door majestueuze bergen en groene weilanden. De stad heeft een belangrijke historie, met objecten die stammen uit de ijzertijd. Het is een stadje aan de rivier de Soča, waardoor het perfect is voor bijvoorbeeld kanoën. Er zijn vele watervallen te vinden, waar je naar toe kan lopen. Het hoogtepunt van Kobarid is de Brinta waterval, dit is een 104 meter hoge waterval.

8. Boekovina – Roemenië & Oekraïne

Boekovina is verscholen tussen de heuvels van Roemenië en Oekraïne, en staat bekend om haar geschilderde kloosters. Als je in een van deze monumenten rond loopt, kom je tal van fresco’s tegen. Een mooi woord voor: beschilderde muren. De beschilderde kloosters zijn sinds 1993 onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlijst en de dorpjes die zich hier bevinden zijn ‘schilderachtig’ te noemen.

9. Amiens – Frankrijk

Deze Franse stad herbergt een aantal UNESCO werelderfgoederen, waaronder de kathedraal Notre-Dame d’Amiens. Amiens staat bekend als thuisbasis voor de hedendaagse kunstscène. Buiten dat zijn er tal van andere culturele activiteiten te ontdekken. Denk aan: een kunstmuseum met een architectonische stijl, een drijvende tuin waarop gehandeld werd, verschillende parken en de grachten van Saint Leu. Het laatst genoemde wordt het Venetië van Amiens genoemd. Kan het iets minder romantisch, please?

ondergewaardeerde bestemmingen, 10 ondergewaardeerde bestemmingen in Europa

10. Blagaj – Bosnië en Herzegovina

Degenen die Blagaj zullen bezoeken zijn vast en zeker totaal onder de indruk. Vooral van het klooster Blagaj Tekke, het is speciaal gebouwd om speciale erediensten te houden. Bezoekers zijn van harte welkom voor een koud drankje met uitzicht over de opvallende Buna-rivier.

ondergewaardeerde bestemmingen, 10 ondergewaardeerde bestemmingen in Europa

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…