Oasis Punt West: Een Oase in Nederland

Over het water rijdend naar je bestemming, word je ontvangen door een luxueus gevoel van rust, weldaad en ruimte. Zodra je de oprijlaan oprijdt, begrijp je meteen de naamkeus van dit park. Je komt aan op een mini-eilandje gelegen in Ouddorp, midden in een natuurgebied aan het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West Europa . Zo opgezet, dat het voelt alsof wij hier de enige zijn. Welkom op Oasis Punt West!

Oasis Punt West: Alsof de wereld van jou is

De zilte zeelucht opsnuivend stap je de accommodatie binnen. Een smaakvol ingericht huisje omgeven door kabbelend water, ritmisch bewegend riet en enkele passerende meerkoetjes. Met rechts een imposant vergezicht van het Grevelingenmeer. Links zie je in de schemering nog de contouren van een strandje aan de overkant. Met wat lichtpuntjes van de villa’s val je in slaap

Waar de inrichting bij parken vaak te wensen over laat, is het hier smaakvol ingericht: Scandinavisch design meets Ibiza zeg maar. De receptie zit midden op het kunstmatig aangelegde eiland, gecombineerd met een prachtige beachclub en brasserie Zeven, waar je fantastich kunt eten. . Wij komen in een winterse nacht aan, maar het voelt alsof hier de zomer altijd leeft.

Winter wonderland van rust

Nu door corona de wereld grotendeel stil staat, is het heel fijn er even echt uit te kunnen zijn. Vooral nu het winter is. Het hoge cosiness gehalte van het huisje en het prachtige uitzicht, nodigen uit tot bezinning. Ook al zijn de huisjes wat dicht op elkaar gebouwd, ze zijn zo opgesteld, dat je je lekker in je eigen privacy bubbel kunt wanen. Lees eindelijk eens dat boek uit, of speel een (gezelschaps)spelletje met je partner. Maak een heerlijke wandeling door het prachtige natuurgebied waarin Oasis Punt West zich bevindt, verwen jezelf met heerlijk eten van Brasserie Zeven en herhaal dit. Gegarendeerd een succes weekend!

’s Ochtend ontvang je een idyllische picknickmand met daarin een overdadig ontbijt. In combinatie met het prachtige uitzicht en een ochtendwandeling nadien, de perfecte start van een dag

 

Erop Uit

In de directe omgeving is er voldoende te zien en te beleven.  Je rijdt over lange wegen die bijna Amerikaans aan doen. Tussen duinen, langs waterige graslanden, via de Brouwersdam door woestijnachtige vlaktes. Er zitten hier vast bijzondere vogels, aangezien je stevige lenzen uit de autoraampjes ziet. Of zeehonden natuurlijk! Wij hebben ze wel gehoord, maar helaas niet kunnen aanschouwen.

Wat we wel hebben aanschouwen is Schouwen-Duiveland. Een tripje down memory lane, waar ik als kind naar Neeltje Jans en als puber naar Renesse ging. Hoewel er niets te zien was wat ik mij kon herinneren, was er genoeg te zien. De enorme Deltawerken, mosselbanken en oestervelden bijvoorbeeld die allen meer dan een stop waard zijn.

Na een dag erop uit is het heerlijk “thuiskomen” op Oasis Punt West. Een warme stortdouche en een glas goed wijn later ben je klaar voor een heerlijk diner. Wij doen het met Sushi van Brasserie Zeven, wat absoluut een dikke aanrader is.

 

Oasis Punt West in de Zomer

Hoewel in de winter dit met recht al een oase te noemen is, moet het hier in de zomer helemaal goed toeven zijn. De omgeving leent zich perfect voor wind- en kitesurfen en daar zijn dan ook genoeg mogelijkheden voor. Ook het park zelf is ingericht op watersport. Er zijn verschillende huisjes waar een aanlegstijger bij de woning ligt, zodat je direct van de ontbijttafel het water op kunt springen. En na het watersporten kun je natuurlijk zo de beachbar in springen.

Wil jij jezelf onderdompelen in pure luxe aan de Nederlandse kust? Check dan voor meer informatie en alle arrangementen oasispuntwest.nl