De mooiste basketball courts ter wereld

CREDITS: Serge Kutuzov | Unsplash

Twee netten, een vlakke vloer en een basketbal. Dat is alles wat je nodig hebt om een potje te dunken op je tegenstander.

Maar goed, anno 2023 leven we natuurlijk in een periode waarin creatievelingen alles als een wit canvas zien waar ze hun creatieve geest op kunnen loslaten.

Dit zijn de dikste basketbalvelden ter wereld

En wie had ooit gedacht dat kunst en basketbal een match made in heaven is? Echte liefhebbers draaien zich waarschijnlijk om in zijn graf bij alleen het idee van een 3D-basketbalveld. Of een floating court waarbij de bal gelijk tussen de haaien ligt als je misgooit, maar hè, het draait niet altijd om functionaliteit. Om te laten zien dat kunst en basketbal prima hand-in-hand gaan, hebben wij de dikste basketbalvelden ter wereld op een rijtje gezet.

Tonle Sap Meer, Cambodja

Laten we maar meteen beginnen bij het basketbalveld waar je bal meteen naar de haaien is als je je driepunter verkeerd plaatst. Letterlijk. Afijn, who cares, het gaat bij dit veld ook meer om de ervaring dan om het spelletje zelf. Dit veldje vind je op het Toneel Sap Meer, net ten zuiden van Siem Reap in Cambodja. Het overgrote deel van de bevolking leeft op drijvende boten en scholen, winkels en basketbalvelden maken ook allemaal deel uit van alle bouwwerken in het meer.

City Wall Rooftop Court, Kroatië

Een potje basketbal op de City Wall Rooftop Court in Dubrovnik is voor iedereen een bucketlist dingetje, ook al speel je geen basketbal. Want ja, met uitzicht op de Adriatische Zee en de terra-cotta gekleurde daken van de historische huizen in de stad zorgt alleen de locatie al voor een onvergetelijke ervaring. Normaal kunnen we niet tegen ons verlies, maar op deze plek zijn we überhaupt te druk met allesbehalve het scoreverloop.

David Crombie Park, Toronto

Wij durven wel te claimen dat het basketbalveld in het David Crombie Park niet alleen het mooiste veldje van Toronto is, maar van heel Noord-Amerika. Op dit basketbalveldje kan je heerlijk aan je jumpshot werken met een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. De eyecatcher van dit veld is toch wel de CN Tower op de achtergrond van 553 meter hoog. En de mural die achter het net te zien is, mag er ook zeker zijn.

Angels Gate Park, San Diego

Nog een basketbalveld dat bij het water is: het Angels Gate Park in San Diego. Het verschil is wel dat deze niet op het water zit, dus hier heb je nog een beetje speling met je mislukte driepunter. Goed, het uitzicht is natuurlijk om door een ringetje te halen op dit basketbalveld. En als je helemaal bezweet bent van een potje 4 vs 4, dan kan je meteen afkoelen in het water. Multifunctioneel.

3D basketbalveld, München

Met afstand het minst functionele basketbalveld van dit lijstje, maar zoals we al zeiden: soms draait het niet alleen om de functionaliteit. Dit veldje doet een beetje denken aan het oppervlak van een buitenaardse planeet en is vrij onmogelijk om een goed potje basketbal op te spelen. Misschien is dit veldje meer weggelegd voor de ‘advanced players‘ onder ons.

Pigalle basketbalveld, Parijs

De Eiffeltoren bezoeken in Parijs is overrated, amigo. Bezoek liever dit geschilderde basketbalveld dat verscholen ligt tussen de appartementen van Parijs. Dit veldje, dat is gemaakt in samenwerking met Nike en ontwerpbureau III Studios, is hét bewijs dat kunst en sport absoluut hand-in-hand met elkaar gaan. Het is eigenlijk meer een cultureel fenomeen dan ‘alleen maar een basketbalveld’.

House of Mamba, Shanghai

In Shanghai doen ze de dingen net even anders, ook als het op basketballen aankomt. De ‘House of Mamba’ van Nike is dan ook het meest futuristische basketbalveld dat wij ooit hebben gezien. Het is het eerste LED-basketbalveld ter wereld en volledig interactief. Via speciale armbanden reageren de LED-schermen op elke beweging van de spelers en ze geven tijdens trainingen zelfs speciale visuals die vertellen waar de speler naartoe moet rennen.

Center Court, Hall of Fame in Chicago

We eindigen met een klapper van jewelste. Voor de laatste locatie van dit lijstje gaan we namelijk naar de geboorteplaats van basketbal. In de Hall of Fame van Chicago werd in 1891 het eerste potje basketbal gespeeld. Tegenwoordig is hier het indrukwekkende ‘Center Court’ aangelegd en voor de gemiddelde basketbalfan is dit zonder twijfel een bucketlist dingetje. Naast het ‘Center Court’ zijn er ook drie theaters, kiosken, een Subway-restaurant en allerlei basketbal-artefacten aanwezig.

LEES OOK
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…
Pusha T schuift aan de tafel van Louis Vuitton
Pharrell heeft als creatief directeur van Louis Vuitton ondertussen zijn hele entourage meegenomen naar het iconische modehuis. In zijn eerste campagne schitterde Rihanna in de spotlights, Jay-Z…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…