Must-visit: LeBron James’ leven verpakt in nieuw museum

CREDITS: Bigstock

Als je threepointers kon inlijsten, zou LeBron James allang een museum vol hebben gehad.

Onder het mom van ‘beter laat dan nooit’, opent de LeBron James Family Foundation dan ook ein-de-lijk ’s werelds eerste officiële LeBron James museum.

Een reis door het leven van LeBron James

Het museum krijgt de naam LeBron James’ Home Court en biedt de fans middels een multimediale vertelervaring een kijkje in het persoonlijke leven van LeBron James. De reis van de basketballer begint in dit museum bij zijn appartement aan de Spring Hill. Om dit zo realistisch mogelijk na te bootsen, heeft zelfs zijn moeder, Gloria James, meegeholpen aan het project. Daarna wordt je ondergedompeld in het verhaal over hoe James zijn historische Fab Five-jaren St. Vincent – St. Mary’s heeft ervaren en hoe hij in 2003 voor de NBA werd gedraft.

Exclusieve stukken is exclusief museum

Vanaf daar begint het verhaal alsmaar rooskleuriger te worden, met onder andere zijn kampioenschappen in Cleveland, Miami En Los Angeles. Ook de gouden medaille op de Olympische Spelen wordt belicht. Verder krijgen ook zijn ondernemingen buiten het basketballen om nog een vermelding in het museum. Om nog even wat exclusiviteit toe te voegen, herbergt het museum het volledige witte NBA Draft Pak uit 2003 van LeBron, zijn All-American shirt van zijn middelbare schooltijd en de originele TV waar de jonge LeBron naar keek in zijn Spring Hill appartement.

LeBron James zet hometown op de kaart

Het museum is te vinden in House Three Thirty in Akron, Ohio. Beter bekend als de hometoon van een van de beste basketballers ooit. ‘Het was altijd mijn droom om Akron op de kaart te zetten, dus het betekent veel voor me om een plek in mijn geboortestad te hebben waar ik mijn reis kan delen met mijn fans van over de hele wereld,‘ zo vertelde de basketballer zelf.