Brits eiland zoekt kastelein en nieuwe koning voor op de troon

We zeiken wat af op ons Koningshuis, maar eerlijk is eerlijk: wij zouden het zelf niet weigeren om Koning te zijn. Een dikke bankrekening, staatsbezoekjes en een paar ‘vorstelijke’ landshuizen achter je naam. En dat allemaal voor een paar lintjes doorknippen. Ah, dat klinkt geweldig toch? Wil jij nou écht dit leventje ervaren, dan hebben we goed nieuws voor je. Het Britse eiland Piel zoekt namelijk nog een nieuwe troonopvolger, en jij kan solliciteren.

Koning zonder onderdanen

We snappen je enthousiasme, maar dit koningschap is anders dan normaal. Het beeld van weelde, rijkdom en macht moeten we dan ook, helaas voor jou, de grond indrukken. Als koning van dit eiland ben je namelijk direct de enige bewoner van het eiland. En ja, wat heb je nou aan een koningschap als je geen onderdanen hebt? Ook ben je niet alleen koning van het eiland, maar wordt je ook de nieuwe cafébaas van de pub die zich op het eiland bevindt. Dat worden dus geen lintjes doorknippen, maar gewoon ordinair biertjes tappen achter de bar. Wat een royaal leven zeg.

koning, Brits eiland zoekt kastelein en nieuwe koning voor op de troon
Foto: Ben Ponsford | Flickr

Eenzaam, maar wel koning

Twee jobs voor één persoon? Dat klinkt misschien als veel hooi op de hork, maar niks is minder waar. Het eiland is namelijk zodanig rustig dat men de aankomende koningen/cafébazen waarschuwt. “Het is niet altijd de droom die het lijkt.” Aldus Steph Cordon in een verslag van de lokale raad. Ahja, who cares? Als je in het weekend een tripje naar het vasteland maakt kan je in elke club dames vertellen dat je een Koning bent. Dan neem je ze gegarandeerd mee naar je kingsize bed. Totally worth it.

Meer weten over dit unieke eiland waar jij koning van kunt worden? Check het hier: