Vriendenweekend-goals: huur een Italiaans dorpje vanaf €1500

Geregeld komt in het nieuws dat je voor €1 een Italiaans paleisje op de kop kunt tikken. Alleen dan zitten er altijd haken en ogen aan. Nu hebben we iets anders voor je: je kunt met ál jouw vrienden een Italiaans dorp huren voor serieus goede prijs per nacht. Op gunstige data dan.

Italiaans dorp voor jezelf

Een enkeltje naar Italiaanse sferen is nooit. De warme temperaturen, voortreffelijke keuken en mooiste plekken liggen aan je voeten wanneer je incheckt. Alleen dat inchecken hoeft niet meer bij een doorsnee hotel te zijn…

italiaans, <strong>Vriendenweekend-goals:</strong> huur een Italiaans dorpje vanaf €1500
Foto: Bigstock

Bergdropje Petritoli in Le Marche huren

Dat bewijst Group Accomodation. Bij deze reiskoningen huur je namelijk een compleet en charmant Italiaans bergdorp voor jou en je gezelschap. En dat kost zéker geen fortuin: voor €1.500 euro per nacht (zoals gezegd op gunstige data) kun je het dropje Petritoli in Le Marche huren. Een extraordinaire uitvalsbasis voor een bruiloft, vriendenweekend of gewoon als krankzinnig zieke bucketlistervaring.

Je wordt zomaar voor even eigenaar van een eeuwenoud Italiaans dorpje. Klassieke stenen huizen, torentjes, hobbelige Romeinse straten en zuilen en zelfs een heus theater en kasteel zijn bij het dorp inbegrepen. Met ruimte voor 200 man en ruim 100 bedden lijkt een weekender Petrioli een no-brainer. Want met eigen zwembaden, privéstranden, catering services, tuinen en parken lijkt dit écht once-in-a-lifetime kans.

Weer op de kaart

Onder de noemer ‘Huur je eigen dorp’ heeft Group Accomodation het voor elkaar gekregen het Italiaanse dorp op de kaart te zetten. Het dorp ligt op zo’n drie uu rijden van Rome en is zelfs aan Adriatische kust gevestigd. Geen aftandse en verlaten locatie, dus. De goedkoopste prijs staat dus op zo’n €1500 per nacht, maar als je het dorp as we speak wil huren, dan dien je aanvraag in te dienen bij de owner. Eens kijken wat daar uitkomt…

Op YouTube hebben we een toffe dronevideo gevonden die Petritoli aardig in beeld brengt. Niet de állerbeste ooit, maar het laat wel de schoonheid zien! Thanks to Amy Roseman.

Source: