De hidden gems die je moet bezoeken in Suriname

CREDITS: Bigstock

Stiekem zijn wij helemaal hoteldebotel. En niet op een dame, maar op het land waar wij onze beste voetbalspelers aan te danken hebben.

Dan hebben we het natuurlijk over Suriname.

Dit zijn de spots die je in Suriname moet bezoeken

Het is als Nederlander toch eigenlijk wel een must om eens in je leven naar Suriname te vliegen. Het land is nog altijd een beetje verbonden aan Nederland, hoe ingewikkeld dat soms ook is. Momenteel wonen er nog altijd ongeveer 1000 Boeroes op Suriname, die allemaal hebben gezien hoe er steeds meer tickets naar Suriname tot werden geboekt en hoe een ware toeristenattractie is ontpopt. En dat laatste? Daar zijn we dan weer net iets minder fan van. Laat ons maar in alle rust genieten van het schoons dat er op Suriname te vinden is. Veel chiller, joh. Daarom hebben wij de hidden gems op een rijtje gezet, zodat jij niet continu overlopen wordt bij de Maretraite Mall.

Zwemlocaties bij Para, Sipaliwini en Brokopondo

Op een tropische locatie moet je natuurlijk wel een optie tot verkoeling klaar hebben. Wij hebben dan ook een schitterende spot voor je gevonden. In de regio’s Para, Sipaliwini en Brokopondo ben je omringd met de schoonheid van de jungle waar ook nog eens verfrissend kweekwater door de groene omgeving heen stroomt. Geloof ons, dit is de beste spot om even in het water te plonsen. En dat allemaal zonder toeristen om je heen. Die zijn allemaal veel te druk in het centrum van Paramaribo.

Restaurants die je moet bezoeken in Suriname

Wij proberen soms zelf in de keuken wel eens roti na te maken, maar die komt eigenlijk nooit in de buurt van hoe Surinamers het maken. En ons eten lijkt al helemaal nergens op als we het vergelijken met bijvoorbeeld de restaurants op Blauwgrond in Paramaribo-Noord. Deze straat is overspoeld met Javaanse warungs waar je kan genieten van soata, nasi of bami. Paramaribo staat sowieso bekend om de grote verscheidenheid aan eten, dus als je een keertje zin hebt in iets anders raden we je aan om door te lopen naar Roopram en Chris’ Rotishop voor de beste Indische keuken.

De rivier van Galibi

Aan de monding van de Marowijne rivier ligt Galibi. Dit dorpje heeft een aantal inwoners die je niet overal tegenkomt. Er lopen in Galibi namelijk over enorme zeeschildpadden rond die aan land hun eieren leggen. Als je de rivier stroomopwaarts volgt kom je bij Stoelmans eiland waar je over het koraal kan varen met houten boten. Als je naar de overkant van de rivier gaat, vindt je daar St Laurent. Dit is een oude gevangenis waar Papion vastzat voordat hij naar Duivelseiland werd gestuurd. Voor de full experience raden we je aan om in de dorpen een hangnok te huren, zodat je in prachtige landschap kan slapen.

De marktplaatsen in Paramaribo

Doe ons een plezier en sla Maretraite Mall en Heritage Mall over. De lokale marktplaatsen in Paramaribo-Noord zijn namelijk een stuk aantrekkelijker. Vooral bij Sana Budaia en de Kwatta Markt vindt je levendige marktplaatsen met vers fruit dat zelf geteeld is en op dezelfde dag nog gebakken wordt voor heerlijke straatvoedsel gerechten. Bovendien kan je hier optimaal genieten van de diversiteit die Suriname kent: feestgangers die vroeg in de ochtend nog een laatste snack willen scoren, gezinnen met jonge kinderen die zich vermaken en fijnproevers op zoek naar een hapje.

Museum Bakkie

Bij Plantage Reynsdorp, ondertussen beter bekend als Museum Bakkie, vindt je een voormalige koffieplantage. Deze is in 1744 gesticht door Nicolaas Reynsdorp en is tegenwoordig een va de meest unieke locaties in Suriname. De collecties die hier te vinden zijn hebben een enorme historische waarde, met veel originele boeken, voorwerpen en kaarten. Bas Spek en Marsha Mormon zijn tegenwoordig de projectontwikkelaren die je met alle plezier te woord staan.

S