Je vliegticket en hotel worden nu door Hawaii betaald als je er komt ’thuiswerken’

CREDITS: Adam Bouse

Grote kans dat je werken aan je keukentafel en het Nederlandse weer onderhand wel beu bent. Voor die mensen komt de Amerikaanse staat Hawaii met een oplossing. Wat nou als jij straks vanuit je hangmat op het strand je businesscalls afhandelt en onder het genot van een tropische cocktail je werk doet. De staat Hawaii gaat het waarmaken.

Hawaii betaalt je vliegticket en hotel als je er komt ’thuiswerken’

De Amerikaanse staat Hawaii draait voor een groot deel op toerisme en dit ligt nu met het coronavirus compleet plat. Om de economie toch een beetje op gang te helpen heeft de staat hier daarom iets op bedacht.

Hawaii
Foto: Sheri Hooley

Thuiswerken kun je óók op een tropisch eiland, dat is het idee. Daarom wil de staat mensen trekken om daar te komen werken en intussen de economie te steunen. Om dat waar te kunnen maken gaat Hawaii daarom vliegtickets weggeven en kun je een hotel boeken met korting. Zo hoef je dus niet aan je saaie keukentafel te blijven zitten, maar werk je vanuit de prachtige omgeving van een tropisch eiland én steun je die economie. Win-win.

Regels

Omdat het bijna te mooi om waar te zijn is, zijn er ook wat regels. Wanneer je wordt uitgekozen om op Hawaii te komen ’thuiswerken’, wordt je geacht wel 30 dagen achter elkaar op het eiland te verblijven. Daarnaast moet je een paar uur per week vrijwilligerswerk doen.

Hawaii
Foto: Jess Vide

Aanmelden

Klinkt dit je als muziek in de oren? Meldt je dan snel aan. Mensen van buiten Hawaii kunnen zich namelijk tot 15 december aanmelden. Er zullen vervolgens 50 mensen uitgekozen worden die een maand lang op het eiland mogen werken. Wanneer zij weer vertrekken, kan de volgende groep komen.

Aanmelden voor een maandje Hawaii kan hier via het ‘Movers & Shakas’-programma. Let op, het programma ligt er om de haverklap uit doordat kennelijk veel mensen zo snel mogelijk hun huis willen verlaten.

Hawaii
Foto: Tyler Nix