Inspiratie: 10 toekomstige must do’s in het bloedmooie Kenia

CREDITS: Bigstock

Kenia. Het land van de safari’s, oude stammen, mooie stranden en nog véél meer. Als échte man wil je jezelf natuurlijk verdiepen in de rijke cultuur van Kenia. De hidden gems van Kenia, die wil je zien. Dat zal niet altijd meevallen, want tijdens je zoektocht worden de typische toeristenspots naar je hoofd gegooid. F*cking irritant, daar zit je juíst niet op te wachten.

Soms kun je er gewoon niet omheen. Let’s face it, een paar typische toeristenspots kan en mag je niet missen. Maar geen zorgen, wij laten je een blend zien van unieke spots en must do’s. Zodat jij na je vakantie – in de toekomst – met een gerust hart naar huis kan. En je zal vanzelf zien waarom.

We raden je aan om in het droogseizoen (juni t/m oktober) naar Kenia te gaan. In deze tijd kan je de great migration zien. Wil je juist Kenia in bloei zien? Dan kun je beter in de regentijd gaan, van september t/m december.

De must do’s in Kenia

Olifantenreservaat van David Sheldrick

Dit is voor de mannen die altijd stoer praten, maar een klein hartje hebben. In dit olifantenreservaat komen jonge olifanten samen waarvan de ouders zijn gedood door stropers. Je zal hier oog in oog komen te staan met olifanten. Elke dag tussen elf en twaalf kan je ze in het modder zien rollen. Ja, hier smelt zelfs jouw hart van.

Diani Beach

Diani Beach is dé plek voor alle surfliefhebbers. Het is een mooie plek in Kenia om te surfen voor zowel beginners als professionals. Er zijn altijd golven met een lekker briesje. Daarnaast ligt het aan een parelwit strand waar je tussendoor even kan relaxen.

The Carnivor

Voor de man die van een goed stuk vlees houdt, is The Carnivor een aanrader. Hier zul je een mix van locals en toeristen zien. Het restaurant is gelegen in de stad Nairobi. Als je authentiek Keniaans gebarbecued vlees wilt ervaren, dan is dit the place to be. Het tofste is dat ze het vlees voor je neus roosteren.

De Masai ontmoeten

Je herkent ze uit duizenden, en dan vooral aan hun bijzondere sieraden. Daarnaast zijn ze vaak kaal en missen ze een paar voortanden. We hebben het natuurlijk over de Masai. Ze leven in hutten van klei en gedroogde mest. Als je bij hun op bezoek gaat laten ze je niet stilzitten. Zo leren ze je vuur maken en de techniek van hoogspringen.

Olohoro Onyore, Champagne bridge

Als je in Kenia bent mag een overnachting bij Oloro Onyore niet ontbreken. Hier kun je in alle rust genieten van een bruut uitzicht over Kenia. Ook zal je hier genieten van het eten en de goede service. Bovendien is het maar een uur van de stad van Nairobi af.

Motorsafari

Een gewone safari? Daar doen we niet aan. Met deze motorsafari kan je in stijl de Big Five spotten. Tijdens de motorsafari zal je op een 150cc crossen over het Keniaanse landschap. Ja, dat is wat anders dan opgepropt in een jeepsafari zitten. Daarnaast zul je onbekende plekken tegenkomen die je normaal gesproken niet zult zien. Bovendien zal je geen vast reisprogramma krijgen, maar zelf zien waar de motor je naartoe brengt.

Nationaal park Masai-Mara

Ja, dit is één van de typische toeristenactiviteiten die je eigenlijk niet mag missen. Ik zie je al zuchten. Maar we hebben deze niet voor niets in de lijst gezet, want het is simpelweg een must-see. In het droogteseizoen maakt een enorme kudde gnoes een tocht van duizenden kilometers voor gras en water. Het meest indrukwekkend gedeelte is als ze de Mara-rivier oversteken. Met een beetje geluk kan je hier de Afrikaanse Big Five tegenkomen: olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden.

Giraffe manor

Ontbijten bij Giraffe Manor is net wat anders dan in normale restaurants. Tijdens het eten zullen giraffen tussen de hoge ramen tevoorschijn komen. Geen zorgen als ze ervandoor gaan met je ontbijt, want je krijgt speciaal eten dat je aan ze kan geven.

https://www.instagram.com/p/CLC1zQhJOnL/

Kibera

Om echt de cultuur te leren kennen mag je de Kibera niet vergeten. Kibera is de grootste sloppenwijk in Afrika. Als je een idee wil krijgen hoe een groot deel van de mensen uit Kenia leven, kun je samen met een local een wandeling maken door deze buurt. Tijdens de wandeling zie je dat street art hen helpt om positief te blijven in de sloppenwijken.

Koffietour

De glooiende heuvels en rijke bodems van Kenia produceren koffie van buitengewone kwaliteit. Kenia staat bekend als één van beste koffielanden ter wereld. Kenia is een ster in de wereld van speciale koffies met delicate smaken. Het is tof om je koffiekennis bij te spijkeren door het bezoeken van boerderijen, koffie masterclasses, trainingscentra en koffieveilingen.

Nu is het alleen even wachten tot we weer op reis mogen. Maar zodra het weer kan, weten wij waar jij heen gaat. Zit je nog even niet te denken aan het buitenland? Check dan dit artikel voor vakantie inspiratie in eigen land.