Casa en el Aqua, Colombia

Een van de meest upcoming landen van dit moment is Colombia. Niet alleen door de aandacht omtrent de populaire Netflix-serie ‘Narcos’, maar ook omdat íedereen die er geweest is thuis komt met jaloersmakende verhalen. Het land heeft naast zeer goedkope cocaïne heel veel meer te bieden. Het is dan ook vele malen leuker om er andere dingen te snuiven, zoals bijvoorbeeld de berglucht in de koffieplantages van Minca of cultuur in één van de vele dorpjes waar nog inheemse stammen wonen. Óf je pakt het bootje naar het paradijsje van je dromen, genaamd: Casa en el agua.

[powerkit_alert type=white]Off the radar

Hoe blij we allemaal ook zijn dat de roamingkosten in de E.U. zijn afgeschaft, hoe meer we in onze telefoons zijn gaan duiken terwijl er zo veel moois te zien is om je heen. Bij Casa en el Agua heb je ook geen roamingkosten. Je hebt er niet eens bereik. Dus WiFi kan je ook vergeten. Het is even wennen, maar je merkt snel hoe heerlijk het is om een paar dagen off the radar te zijn![/powerkit_alert]

, Casa en el Aqua, Colombia
Playa Tintipan

De Caribische kust moet natuurlijk al wat associaties bij je oproepen. Kleurrijke zonovergoten dorpjes, bounty stranden met talloze palmbomen, een hangmat op elke vierkante meter. Maar voornamelijk: helder blauw water. En dat is precies waar dit hostel mee omringt is.

Casa en el agua

Op een kleine twee uur varen vanuit Cartagena, wat overigens ook echt een aanrader is om te bezoeken, arriveer je bij de Islas de San Bernardo, ware bounty eilandjes. Buiten wat mooie stranden, duizenden palmbomen, mangroves en hier en daar een dik huis of een klein hotel, vind je er niet veel. Totdat je Playa Tintipan gepasseerd bent, want daar zie je een klein huisje in het azuurblauwe water staan met een rieten dak. De boot legt er aan en je waant je direct in het paradijs. Je krijgt een koud biertje in je hand gedrukt en je weet direct: vanaf nu is het alleen nog maar kei- en keihard chillen.

[powerkit_alert type=white]Casa en el agua heeft 31 slaapplekken. De meeste hiervan zijn hangmatten, maar het is ook mogelijk om te slapen in een dorm, wat wel zo comfortabel is. Wil je écht uitpakken – en geloof me, dat wil je – dan boek je een van de privé kamers, maar bij voorkeur de ultieme liefdes suite. Dit bamboehutje bevindt zich boven de bar en geeft je een panorama view over het gebied. Zo wil je wakker worden![/powerkit_alert]

, Casa en el Aqua, Colombia

Wakey wakey

Een dag op Casa en el Agua begint met een duik vanaf de eerste verdieping in de Caribische zee. Vanaf zes meter, head first, dan ben je wel wakker hoor. De crew heeft een prima ontbijtje voor je klaar gezet, waarmee je de kater van de vorige avond kan trotseren. En dan is het aan jou: je kan meedoen aan een van de vele activiteiten, zoals het bezoeken van dichtstbijzijnde parelwitte stranden, subwingen, SUPPEN, snorkelen of eilandhoppen. Maar je kan natuurlijk óók gewoon lekker bij het hostel blijven hangen en genieten van de zon, de zee en al dat lekkers dat ze achter de bar hebben staan.

Tip: begin niet te vroeg met drinken, want de nachten op Casa en el Agua kunnen heel lang zijn. Als het merendeel van de groep het ziet zitten, wordt er na het eten een grote speaker naar buiten getrokken en dan is het dansen tot in de vroege uurtjes. Niemand heeft er toch last van! Speel beer pong in het water, Twister óp het water en val uiteindelijk in slaap omringt door al dit water.

, Casa en el Aqua, Colombia

Aanraders

Isloite

Een hele toffe trip om te maken is naar het naburige eiland Santa Cruz del Islote. Dat klinkt als een paradijsje, maar daar kom je nog wel op terug. Dit is namelijk het dichtstbevolkte eiland ter wereld. Het is compleet uit de grond gestampt van beton en afval en wordt bewoond door 1250 mensen. En dat op 0,012 km2! Het zijn maar drie families, wat op zich vraagtekens oproept, die leven van de zee. Het eiland heeft grote aquaria vol met vis dat ze gevangen hebben en wat elke dag op het menu staat of naar de verkoop gaat. Het zal je misschien verbazen, maar mensen die op Islote wonen zijn ontzettend aardig, een aantal ervan werkt zelfs op Casa en el Agua. Het is bijzonder om hun verhaal te horen en waarom ze er niet weg willen!

, Casa en el Aqua, Colombia

Kreeft

Daarna is het etenstijd! En als je op zee verblijft, dan eet je natuurlijk uit de zee. Ook Casa en el Agua heeft een klein aquarium onder de vloer, welke vol zit met krabben en kreeften. Voor een schijntje, vergeleken met Nederland, bestel je hier misschien wel de beste kreeft die je ooit op hebt!

Plankton

Als het donker is en de maan niet te fel dan moet je absoluut gaan zwemmen met plankton in de mangroves. Bij ons was het door de volle maan te licht, maar volgens ervaringsdeskundigen is dit een prachtig schouwspel.

[powerkit_alert type=white] Fact: Eén van de eigenaren van Casa en el Agua is de Nederlander Bram, een hele relaxte Amsterdammer die precies is hoe je een guy zou verwachten die een hostel runt op het water in the middle of nowhere in Colombia.[/powerkit_alert]

, Casa en el Aqua, Colombia

Back to basic, maar dan chill

Zoals op veel plekken in Colombia, zoals bijvoorbeeld de jungle, is het bij Casa en el Agua soms vrij back to basic. Maar niet TE. De bedden zijn heerlijk, het eten is geweldig, de zee en alle ligbedden geven je een gevoel van pure luxe, er staat een flinke crew dag en nacht voor je klaar. Dus, Tommie vertel, wat is dan zo back to basic?

Mja, je moet je voorstellen dat stromend zoet water goud is in het midden van de zee. Douchen kan er wel, maar dat is gewoon in de zin van een schepje water over je hoofd mikken. En bijvoorbeeld een number two doen, dat is een hele ervaring. Bij aankomst krijg je na je welkom een complete uitleg over hoe dit moet. Heel bijzonder. Het is te doen, maar verwacht geen hoog comfort. Daarentegen ben je zeker een speciale ervaring rijker!

Mocht je dit tegenstaan, laat het je niet tegenhouden om een paar nachten te spenderen in dit paradijsje op aarde. Vrijwel iedereen die we later ook nog tegenkwamen en bij Casa en el Agua zijn geweest, waren ervan overtuigd: dit was het hoogtepunt van hun reis!

[powerkit_alert type=white]Boeken

Het is af te raden op de bonnefooi naar het eiland te gaan, aangezien de reistijd best flink is en de kans niet heel groot is dat er plek is. Daarom kun je tot een maand van te voren reserveren op de site. Dit moet je ook écht doen wil je een fatsoenlijk slaapplekje bemachtigen.[/powerkit_alert]

, Casa en el Aqua, Colombia

Casa en el agua

, Casa en el Aqua, Colombia

LEES OOK
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…