Sleep spots: deze ‘droombestemmingen’ wil je kennen

CREDITS: Null Stern Hotel

Dromen hoort bij slapen. Maar als de plek waar je slaapt al een droom van zichzelf is, kies je er dan nog wel voor om te slapen?

Dilemma’s, dilemma’s. Wij zijn namelijk een paar hele droomachtige slaapplekken tegengekomen, waar we eigenlijk zeker weten dat er amper geslapen wordt. Mag jij drie keer raden waarom niet.

Bijzonder overnachten in de buurt

Om bijzonder te overnachten, hoef je trouwens helemaal niet ver te reizen, vriend. Waarschijnlijk verwacht jij straks een opsomming van locaties als de Conrad Maldives Rangali Island, waar je in een soort aquarium slaapt, maar niks is minder waar. De allermooiste bedden en bedframes staan in droomachtige slaapplekken, en daarvoor hoef je niet ver te reizen. Je moet alleen goed zoeken. Gelukkig voor jou, hebben wij die taak al op ons genomen. Bof jij eens even.

Cabin ANNA

Bijzonder overnachten met hoofdletter ‘B’. Dat is Cabin ANNA voor je. Deze cabine dompelt de vakantiegangers onder in de natuur en balanceert dat met de aanwezige luxe. Een combinatie die vaak niet heel goed samen gaat, maar bij Cabin ANNA hebben ze wél de juiste formule gevonden. De cabine bestaat uit verschillende ‘lagen’, die je van elkaar af kan bewegen, waardoor je in principe de cabine uit elkaar schuift. Op die manier kun je de cabine helemaal opengooien en er dus voor kiezen om onder de sterrenhemel te slapen. En begint het met regenen? Geen probleem, joh. Cabin ANNA is binnen no time weer aan elkaar geschoven.

Watertoren hotel NES

Slapen op niveau doe je bij dit watertoren hotel in Nes, Friesland. Een aantal jaar geleden is de toren omgebouwd tot een hotel met twee luxe suites, die je zeker als droomachtige slaapplek mag bestempelen. Bij helder weer zijn Terschelling en Ameland zelfs zichtbaar vanuit je bed, en in de nacht kijk je juist weer uit op de lichten van Heerenveen die in de verte zichtbaar zijn.

Cabin LOOF

Cabin LOOF is hét toevluchtsoord tijdens de storm. Dat kan je letterlijk opvatten, maar het is vooral figuurlijk bedoeld. Dit plekje biedt – ook vanuit je bed – namelijk de ideale plek om je hoofd eens even leeg te maken. De cabin is gebouwd op palen en is ontworpen door een gerenommeerde architect, wat het eigenlijk tot de boomhut van je dromen maakt. Binnen worden natuurlijke materialen gecombineerd met high-end interieurproducten, waardoor je hier helemaal tot rust komt.

Box & Breakfast

In Boxtel nemen ze kamperen wel héél serieus. Tijdens je overnachting bij Box & Breakfast ga je dan ook compleet terug naar de basics. Geen stromend water, geen toilet, geen elektriciteit. Niks, noppes, nada. Wat heb je dan wel? Een schitterend uitzicht, een prachtige sterrenhemel, gekwetter van vogels en een heel romantisch avondje. En een goed bed natuurlijk, om de avond nog wat romantischer te maken.

Tiny Float

Klein en toch behoorlijk decadent. Dat is deze Tiny Float die doorgaans in de haven van Andijk ligt. In het huisje zelf is een tweepersoons bed, zitbank, eethoek, keukenblok en eigen badkamer aanwezig, waardoor je eigenlijk amper voet aan de kade hoeft te zetten. De Tiny Float komt zelfs met een overdekt terras. Het leukste van alles? Je kan zelf bepalen waar je precies slaapt: de Tiny Float is namelijk bestuurbaar.

Null Stern Hotel

Oké, oké, voor deze droomachtige slaapplek moeten we iéts verder reizen. Gelukkig is het Null Stern Hotel de trip absoluut waard. Je proeft de vrijheid namelijk tijdens je verblijf in dit hotel. Niet heel moeilijk ook, aangezien je geen muren bij je boeking krijgt. Neuh, een overnachting bij het Null Stern Hotel brengt je een heerlijk bed op een prachtige locatie samen met een welkomstdrankje, lokale hapjes, een ontbijt en een persoonlijke butler. De mogelijkheid dat er in de avond een berggeit onder je dekens kruipt, is helaas niet weg te nemen. Bijzonder overnachten in ieder geval.

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…